Svenska landslagets fina gest – ska hylla Brysseloffren: "Det är enormt viktigt"

Svenska landslagets fina gest – ska hylla Brysseloffren: ”Det är enormt viktigt”

Terrordådet i Bryssel, då två svenska fotbollssupportrar dödades, tog hårt på landslagets ledare och spelare.
– Vi ska nu följa upp med spelarna om det som hände, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Sverige kommer att hedra dödsoffren för Brysseldådet i samband med de avslutande EM-kvalmatcher borta mot Azerbajdzjan och hemma mot Estland.
– Det känns enormt viktigt. Exakt vad som ska göras ligger på andras bord men att göra nåt känns jätteviktigt. Vi känner att vi vill hedra minnet över dem, säger Janne Andersson när han presenterade truppen till sina sista landskamper.

Artikeln fortsätter nedanför.

Förbundskaptenen berättar att han själv pratat med spelarna, men också att landslagets idrottspsykologiske rådgivare Daniel Ekvall varit i kontakt med spelarna för att erbjuda stöd och hjälp.
– På något sätt kommer vi att prata om det och sedan försöka lägga det bakom oss så gott det går. Men sen kommer det att finnas med under samlingen med tanke på sorgband och manifestation. Men på nåt sätt ska vi bearbeta det tillsammans, säger Andersson.

Inför EM-kvalmatchen mot Belgien den 16 oktober dödades två svenska fotbollssupportrar bara för att de var svenskar och klädda i landslagskläder. När landslagen fick reda på händelsen beslöts i halvtid att matchen skulle brytas vid ställningen 1–1 (som också blev slutresultatet). Både det svenska landslaget och supportrarna fick stanna kvar länge på arenan innan de bussades därifrån till sina hotell.

LÄS MER: Här är Janne Anderssons allra sista landslagstrupp som förbundskapten