Svenska ilskan efter uttåget i EM – Janne Andersson i bråk med legendaren: ”Blev trött på det”

Ukraina avgjorde matchen.
Då hamnade Janne Andersson i bråk med Andrij Sjevtjenko.
– Jag började bli trött på att de slängde sig hela tiden, säger Andersson.

Snacka om värsta möjliga scenario för fotbollslandslaget. Åttondelsfinalen mot Ukraina stod 1-1 efter ordinarie tid – trots mängder av chanser för båda lagen. Närmast att göra mål var Emil Forsberg, som i den andra halvleken träffade ramen två(!) gånger.

Janne Andersson i bråk

Men i stället blev det ett svenskt rött kort på Marcus Danielson, en man färre på banan – och insläppt mål i det absoluta slutskedet av den andra förlängningshalvleken. Ukraina vann matchen med 2-1, kommer nu att få möta England i EM:s kvartsfinal – samtidigt som Sverige får åka hem och vänta på ett eventuellt VM 2022.

210629 assistant coach Peter Wettergren and head coach Janne Andersson of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efteråt var känslorna starka, men redan under matchens gång så var det irriterat på avbytarbåset. I samband med att Ukraina gjorde 2-1 så hamnade Janne Andersson i en het ordväxling med Ukrainas förbundskapten, legendaren Andrij Sjevtjenko.

”Blev trött på det”

I samband med att målet granskades av VAR så filmade kameran de båda tränarna då de gestikulerade vilt mot varandra.

– Jag började bli trött på att de slängde sig hela tiden och hade ont i varenda situation. Jag sa det till fjärdedomaren och då höll han (Sjevtjenko) inte med, säger Andersson efteråt.

210629 head coach Janne Andersson of Sweden looks dejected during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men när 120 minuter plus tillägg var spelat så var det ingen större fara, och det blev inga större scener av det hela.

– Vi tog varandra i hand efteråt, så det är inga konstigheter, säger Andersson.

Ukraina får nu möta England i kvartsfinalen. Den matchen spelas i Rom på lördagskvällen.

För Sverige vänta härnäst VM-kvalmatcher mot Spanien och Grekland i september.