Svenska folkets dom: De vill man se VM ihop med – Zlatan i delad ledning med en riktig legendar

På söndag inleds det omtalade världsmästerskapet i fotboll i Qatar.
Enligt en ny undersökning från Sifo – som Unibet står bakom – där svenskarna har fått säga sitt så kommer 28% att följa mästerskapet från tv-soffan.
Man har också fått uppge vilka personer som man helst tittar på VM med – och där är det framförallt två namn som sticker ut.

Värdlandet Qatar tar emot Ecuador när världsmästerskapet i fotboll sparkas igång under söndagen. Det är ett VM där det svenska landslaget som bekant inte finns med efter playoff-förlusten mot Polen tidigare under året.

Danmark mest populära

Med tanke på att det svenska landslaget saknar representation i mästerskapet är det ingen vild gissning att tittarsiffrorna sjunker – åtminstone från svenskt håll – men det finns såklart de som kommer följa turneringen oavsett.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
220726 A supporter of Sweden with the Swedish flag painted on his face march with other fans ahead of the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0395

I en nationell undersökning från Sifo som Unibet låtit genomföra framkommer det att 26% av den svenska befolkningen kommer att följa VM via sin tv-apparat.

LÄS MER: Cristiano Ronaldo avslöjar bortgångna drottningens fina gest efter familjetragedin: ”Det överraskade mig”

En annan intressant siffra är den som handlar om vilket lag svenskarna kommer hålla en extra tumme för i Sveriges frånvaro. Där vinner våra danska grannar i överlägsen stil med 34% av rösterna, framför England som landade på 9%.

Glenn och Zlatan i topp

Men den kanske mest intressanta punkten som lyfts fram i undersökningen är den om vem som svenskarna helst delar tv-soffa med när det ska kikas på VM, för där är det två namn som delar på platsen högst upp på listan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan, Sverige
220325 Zlatan Ibrahimović of Sweden during a training session with the national team of Sweden on March 25, 2022 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0065

Med 15% vardera är det profilen Glenn Hysén och superstjärnan Zlatan Ibrahimovic som delar på förstaplatsen över vem som svensken helst tittar på VM tillsammans med. Därefter återfinns Kosovare Asllani, tätt följd av de forna förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Pia Sundhage.

LÄS MER: Wow! Nikes nya reklamfilm till fotbolls-VM är bland det mäktigaste vi sett – Ronaldinho bjuder på show

Värt att notera är även att i Västsverige är det hela 30% som har uppgett att man helst vill dela tv-soffa med Glenn Hysén, som uppenbart är omåttligt populär i och runtom sin hemort Göteborg.

Vem ser du helst på fotbolls-VM tillsammans med? Dela artikeln och säg din åsikt!