Svenska fansens ilska mot landslagets oväntade beslut inför EM-premiären: ”Det är ju inte klokt – helt sjukt!”

På fredag börjar äntligen fotbolls-EM!
Men nu får svenska landslaget ta emot kritik – från de egna fansen.
”Det är ju inte klokt, dåligt av förbundet”, skriver en av flera personer på Facebook som är upprörda.

Längtan är snart över och fotbolls-EM kan äntligen dra igång efter ett års försening på grund av coronapandemin. På fredag kväll sker den officiella EM-premiären och på måndag är det dags för Sverige att kliva in i mästerskapet.

Äntligen EM

Premiärmatchen i gruppspelet sker mot stornationen Spanien och förhoppningar är höga för vårt blågula landslag under ledning av förbundskapten Janne Andersson. Men på grund av restriktionerna kommer inte alla svenska fans kunna åka ned till Spanien och Ryssland för att heja och stötta på plats.

Landslaget, EM 2021
210605 Marcus Danielson , Emil Krafth , Mattias Svanberg. and Viktor Claesson of Sweden during the international friendly football match between Sweden and Armenia on June 5, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / JM0121

Majoriteten kommer istället att stanna kvar i hemlandet och måla våra gator och torg blågula under en månads tid. Svenska fotbollförbundet, SvFF, gör sitt yttersta för att tagga igång EM-peppen och säljer den officiella EM-tröjan i sin egna webbshop till alla svenska supportrar.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Fansens ilska

Men en avgörande detalj har nu fått blågula fans att reagera starkt och rikta öppen kritik mot landslaget. Det handlar nämligen om priset på den svenska landslagströjan som väcker ilska runt om i landet.
”Bli extra snygg till EM! Se till att fixa vår matchtröja i unik EM-utgåva! In och kika på Supportershopen!”, skriver Svensk fotboll på sin officiella Facebook-sida tillsammans med en bild på den gula hemmatröjan.

Janne Andersson, EM 2021
210608 Janne Andersson, head coach of the Swedish national football team at a press conference ahead of the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 8, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0123

Men inlägget har mest fått irriterade kommentarer mot att priset är satt till 1 399:- för den blågula matchtröjan.
”Varför inte sälja den till ett rimligt pris så hela familjen kan ha råd att köpa den. En tvåbarnsfamilj blir 5600 spänn. Det är ju inte klokt. Förbundet vill tydligen inte att det ska vara Sveriges lag. Bjud inte på något utan dra ur så mycket pengar som går. Dåligt förbundet”, skriver en person i kommentarsfältet.
”1400 för en t-shirt? Helt sjukt pris!”, skriver en annan.
”Aldrig för detta ockerpris”, skriver en tredje.

Svensk fotboll har själva kommenterat att det höga priset beror på grund av att det ingår tryck med namn och nummer samt mästerskapets officiella märken. Men den förklaringen är svårsåld hos svenska fansen.
”Snygg tröja – men priset är hutlöst. Så jag väljer en billigare variant”, skriver en person.
”Oj. Man kan ha en biljett och bo på något hotell för matchtröja. Jag väljer på outlet, billigt och räcker för mig att heja på”, skriver en annan.

Vad tycker du om priset på svenska landslagströjan? Dela artikeln eller skriv en kommentar och ge din åsikt!

Bli extra snygg till EM! 🇸🇪🔥 Se till att fixa vår matchtröja i unik EM-utgåva! In och kika på Supportershopen! 😃👍 https://shop.svenskfotboll.se/

Posted by Svensk fotboll on Thursday, June 3, 2021

LÄS MER: Lasse Lagerbäcks mäktiga hyllning till Sverige – därför tror han på stor succé i sommar: ”Bara att titta på det”

Få våra nyhetsbrev!