Lasse Lagerbäcks mäktiga hyllning till Sverige – därför tror han på stor succé i sommar: ”Bara att titta på det”

Det blir succé för Sverige i sommarens EM.
Det tror åtminstone Lasse Lagerbäck.
– Jag tror de har ganska bra möjligheter, säger han.

Under Janne Anderssons ledning har det svenska fotbollslandslaget verkligen levererat fina resultat. Det var några tunga år under Erik Hamréns styre, men sedan Jannes intåg har landslaget tagit sig till två raka mästerskap, och i VM för tre år sedan blev det enorm succé.

Stora hyllningen

Sverige tog sig hela vägen till kvartsfinal där dock England blev för tuffa – och inför sommarens EM är förhoppningarna på nytt skyhöga. Sverige har kvar i storts ett samma stomme som VM senast, men är nu kryddat med supertalanger som Alexander Isak och Dejan Kulusevski, som gör succé i storlag ute i Europa.

Janne Andersson, landslaget
210325 Janne Andersson, head coach of Sweden during the press conference afer the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JM0097

En som är imponerad av Sverige är Lasse Lagerbäck, legendarisk förbundskapten som tog Blågult till fem raka mästerskap.

– Jag tror de har ganska bra möjligheter, jag kan inte påstå att jag tror de är favorit till att vinna, men Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) har gjort ett jättebra jobb. Det är bara att titta på resultaten, det är det enda objektiva mätinstrument du har, de har gjort ett jättebra jobb med det svenska landslaget, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

”Ser positivt ut”

Lagerbäck menar att mixen i landslaget är en nyckel.

– Jag har sett landskamperna bara, så jag har inte så mycket mer att komma med. Men de har en härlig mix av äldre, rutinerade och några som är unga som dessutom tagit ganska bra utvecklingssteg – och som dessutom spelar i bra ligor, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. Det förekommer ofta diskussioner om det där med inhemska ligor, men det är bara att titta på de landslag som gör det bra, de har oftast 18-20, ibland 23 spelare, som spelar i de fem största ligorna, säger han.

Lars Lagerbäck, Norge
201011 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, after the UEFA Nations League football match between Norway and Romania on October 11, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0054

Exakt hur långt Sverige kan gå i EM vågar inte Lagerbäck sia om, men klart är att det ju ser lovande ut.

– Men jag tycker det finns bra chanser att ta sig vidare från gruppspelet, sedan beror det lite på vilka de får möta, de har inte hamnat i dödens grupp i alla fall. Jag tycker det ser ganska positivt ut.

LÄS MER: Storkaoset inför Sveriges EM-premiär – Blågult kan få möta Spaniens U21-landslag(!) eller vinna på walk over

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!