Svenska fansens fina gåva – som berör hemlöse mannen till tårar

När svenska och polska supportar började bråka med varandra var det en hemlös polsk man som gick emellan. De svenska fansen tackade genom att köpa skor, tröja och en biljet till EM-premiären i U21-EM.
– Han är en hjälte, säger initiativtagaren Marcus Ewelind till Sportbladet.

Snart är det premiärdags i U21-EM mellan Sverige och England. Inför matchen drabbade i natt svenska och polska supportrar samman. Svenska supportrar ska ha eldat upp en polsk flagga efter att polska supportrar ska ha stampat på den svenska motsvarigheten.

Men den tråkiga händelsen fick inte enbart negativa konsekvenser. I tumultet ska en polsk hemlös man ha gått emellan och i dag fick han sitt tack. En grupp svenska supportrar ska ha gått ihop och tillsammans köpt skor, matchtröja och en biljett till premiären.
– Han var med hela dagen i går och satt här med oss. Han har fixat bråk och allting. Vi var inte med då, men vi fick det berättat. Han är en hjälte, säger initiativtagaren Marcus Ewelind till Sportbladet.

Enligt kvällstidningen ska gesten ha uppskattats och rört den hemlöse mannen till tårar. Han ska flera gånger ha tackat dem svenska fansen för deras gåvor.

LÄS MER: Uefas besked inför U21EM som får hela fotbolls-Sverige att skratta högt