Svennis avslöjar nu sina allra sämsta värvningar – pekar ut superstjärnorna: ”De kostade mig jobbet”

Sven-Göran Eriksson är en av de mest meriterade tränarna.
Men även svensken har gjort misstag.
Nu avslöjar han vilka som han själv anser är hans sämsta värvningar under karriären.
– De kostade mig jobbet – på två sällen, säger han till Sportbibeln.

Få tränare har samma imponerande meritlista som Sven-Göran Eriksson. Svensken fick sitt stora genombrott då han tränade IFK Göteborg under slutet av 70-talet och början av 80-talet – och han gjorde enorma storverk med klubben. Svennis förvandlade Blåvitt till en riktig stormakt i Europa, och det blev flera titlar med den anrika, svenska klubben.

Otroliga karriären

Succén här hemma i Sverige gjorde att Svennis fick ta över storklubben Benfica, och under alla åren har han hunnit med att träna klassiska lag som Roma, Fiorentina, Sampdoria och Lazio. Höjdpunkten under Svennis karriär – åtminstone på pappret och sett till uppmärksamhet och press – kom dock när han var förbundskapten för det engelska landslaget under större delen av 00-talet.

Sven-Göran Eriksson, Svennis
800101 Fotboll: Sven Göran Eriksson. © Bildbyrån – Dia

Sven-Göran Eriksson har de senaste åren mest haft tränaruppdrag i Kina, samt i en del landslag, men nu har i ett par år gått klubblös. Det är oklart om Sven-Göran Eriksson kommer att träna ett fotbollslag igen, eller om tränarkarriären är över, men hur som helst så kan svensken se tillbaka på en extremt framgångsrik karriär, fylld av titlar, framgångar och superstjärnor.

Avslöjar sämsta värvningarna

Under åren har Sven-Göran Eriksson hunnit värva mängder av storstjärnor, men allting har inte fallit väl ut. När Sportbibeln frågar tränaren om vilka som han själv anser är hans sämsta värvningar, sett till förutsättningarna, så svarar han:

– Två och det är Zbigniew Boniek och Hulk. Det blev inte bra. Jag rök ihop med de två spelarna eftersom jag inte accepterade deras attityd. Och det kostade mig jobbet dessutom – på två ställen, säger han.

Svennis
190812 Sven-Göran Eriksson på besök innan fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Falkenberg den 12 augusti 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Hulk värvades till den kinesiska ligan från Ryssland under uppmärksammade former, då han kostade rekordsumman 520 miljoner kronor. Svennis hade Zbigniew Boniek, Polens kanske största någonsin, i Roma från 1985–87, och Svennis har vid flera tillfällen pratat öppet om hur dåligt de kom överens.

LÄS MER: ”Svennis” om makalösa målet som han aldrig glömmer: ”Snyggaste jag sett”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!