Supportrarnas stora raseri mot Malmö FF – efter orden om Zlatan Ibrahimovic: ”Ovärdigt min klubb!”

Supportrarnas stora raseri mot Malmö FF – efter orden om Zlatan Ibrahimovic: ”Ovärdigt min klubb!”

Zlatan Ibrahimovic vann Guldbollen – och gratulerades av Malmö FF.
Det skapade raseri bland klubbens supportrar.
”Vad i helvete håller ni på med?”, skriver en användare.

Zlatan Ibrahimovic blev, som väntat, den stora snackisen i samband med årets Fotbollsgalan. Dels för att han efteråt galan öppnade för spel i landslaget, men kanske framför allt för att han för första gången på fyra år tilldelades Guldbollen, priset som Sveriges bästa fotbollsspelare på herrsidan.

Grattis från klubben

Det var totalt tolfte(!) gången som Ibrahimovic tilldelades utmärkelsen, och under tisdagskvällen hyllades han stort av i stort sett samtliga fotbollsälskare i landet. Även Malmö FF valde, något oväntat, att gratulera Ibrahimovic till priset.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

På Twitter skickade de nämligen ut ett grattis till såväl Zlatan som Robin Olsen, bägge före detta Malmö-spelare.

”På kvällens digitala fotbollsgala prisades två tidigare MFF-spelare: Robin Olsen fick utmärkelsen årets målvakt och Zlatan Ibrahimovic årets anfallare samt sin tolfte guldboll. Stort grattis!”‚ skrev klubben.

”Gör om och gör rätt”

Det togs inte väl emot av klubbens supportrar. Sedan Zlatan Ibrahimovic gick in som delägare i ligarivalen Hammarby så har relationen mellan MFF-fansen och Ibrahimovic varit minst sagt frostig, och många menar att Malmös gratulation till Ibrahimovic helt enkelt var opassande.

”Ska man verkligen behöva skriva en motion för att ni ska sluta lägga upp sådant här skit i våra kanaler”, skriver en användare.

”Zlatan fortsätter mala på om hur han aldrig var välkommen i MFF och hur han ska se till att Hammarby vinner titlar. Saknar ni helt stolthet? Vad är det för nötter som får den briljanta idéen att lägga upp det här? Noll verklighetsförankring”, skriver en annan.

”Gör om och gör rätt, en FCKare och en bajare fick utmärkelser”, skriver en tredje.

”Ovärdigt min klubb”, menar en fjärde.

201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

För Aftonbladet förklarar Malmö FF:s vd Niclas Carlnén beslutet att gratulera Ibrahimovic på sociala medier.

–  Olsen och Ibrahimovic får utmärkelserna för sina sportsliga prestationer och de har tidigare spelat i Malmö FF. Det kan ingen ifrågasätta storheten i. Det är det vi gratulerar dem till, säger han, och fortsätter:

– Vi förstår att det väcker känslor. När det gäller Zlatan så är vi konkurrenter på fotbollsplanen. Han har ett aktivt delägarskap hos en av våra konkurrenter där Zlatan säger att de ska försöka bli en av de bästa i vår region – där vi är det. Så vi visste att det skulle bli reaktioner, säger Carlnén.

LÄS MER: Zlatans nya besked om comeback i Allsvenskan: ”Jag ska prata med honom om det”

Få våra nyhetsbrev!