Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Supportrarnas fina gest – stöttar utsatt pojke med rekordinsamling

Supportrar är det allra vackraste stödet en fotbollsklubb kan ha. Kärleken till en klubb kan skapa oanade krafter och gemenskapen kan sträcka ut en hjälpande hand till alla i behov av hjälp. Därför värmer det så oerhört mycket när Hammarbyfansen nu samlat ihop sig för att hjälpa en liten pojke som behövt stöttning.

Det är Hammarbysupportern Simon Sandström som startat en insamling efter att ha läst om en mamma i Jönköping som vände sig till Facebook för att få hjälp, på grund av att hennes son blev mobbad i skolan. Simon agerade direkt.
– Det var en hjärtskärande historia. Som förälder och lärare kände jag att jag ville göra något för att hjälpa pojken. Jag kontaktade mamman och lovade att bjuda dem till Stockholm för att se en Bajenmatch. På Nya Söderstadion finns det bara kärlek, respekt och gemenskap, säger initiativtagaren Sandström till stockholmdirekt.se.

Simon Sandström vände sig till sina Bajenvänner via Facebook och sedan gick allting väldigt snabbt. I skrivande stund har över 40 000 kronor skänkts till insamlingen och även klubben Hammarby har ordnat VIP-lounge till hela familjen, nöjesparken Gröna Lund har skickat gratisbiljetter, hotellet Scandic Malmen ska stå för hotellrum och restaurangen Riche bjuder på maten för att pojken och familjen ska få en minnesvärd upplevelse i Stockholm.
– Den positiva kraften inom supporterkulturen visade sig från sin allra bästa sida. Det tog en jäkla fart och folk hörde av sig hela tiden, säger Simon Sandström om insamlingen till stockholmdirekt.se.
– Engagemanget är helt sjukt. Massor av Bajensupportrar har slutit upp från höger och vänster, även en hel del från våra antagonister AIK, Djurgården och Göteborg.

I och med att så många företag hjälpt till kommer hälften av pengarna från insamlingen att skänkas till antimobbingorganisationen Friends och den andra hälften skänks till den utsatta pojken.
– Pengarna sätts in på ett konto som tillfaller honom när han blir myndig. Det kommer att bli en fin present på 18-årsdagen och ett fint minne från när tusentals supportrar slöt samman mot mobbing, säger Sandström.

LÄS MER: 9 Hammarby-profiler som fansen aldrig kommer att glömma.

Här är Simon Sandströms Facebook-inlägg om insamlingen:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.

 

Läs mer om...