Superstjärnan Jude Bellingham i blåsväder efter att ha räddat England – kan nu straffas efter förbjudna gesten i superdramat

England var på väg mot ett sensationellt fiasko.
Då klev superstjärnan Jude Bellingham fram.
Men efteråt handlade allt snack om en förbjuden gest – som han nu kan straffas för.

England har pekats ut som den stora favoriten att ta hem hela fotbolls-EM, men gruppspelet var långt ifrån imponerande. England vann visserligen sin grupp, men det utan att övertyga, och kritiken hemifrån har varit massiv, särskilt mot förbundskaptenen Gareth Southgate.

Räddade England

I åttondelsfinalen mot Slovakien var man länge, länge illa ute. England hade svårt att skapa lägen och hamnade i ett tidigt 0-1-underläge, och det resultatet stod sig hela vägen förbi 90-minutersstecket. Men då klev superstjärnan Jude Bellingham fram. 21-åringen, ofta omnämnd som världens bästa mittfältare, räddade England i premiären mot Serbien, och klev nu fram igen.

Efter att ett långt inkast skarvats vidare till Bellingham, så svarade han med en cykelspark som räddade England från ett sensationellt fiasko. I förlängningen kunde Harry Kane tidigt hålla sig framme och nicka in 2-1, vilket tog England vidare till kvartsfinal. Men efteråt handlade det mesta om Jude Bellingham – och hur han valde att fira sitt förlösande 1-1-mål.

Förklaringen efteråt

Efteråt spreds nämligen bilder på hur Bellingham gjorde en slängkyss, för att sedan ta sig för sitt kön. Många menade att det var en obscen gest mot den slovakiska bänken, och det hela gick till och med så långt att Bellingham tvingades gå ut på sina sociala medier och dementera, och förklara vad som egentligen menades.

”Ett internt skämt med några nära vänner som var på matchen. Ingenting annat än respekt för hur det slovakiska laget spelade ikväll”, skrev han.

England’s Jude Bellingham, right, reacts next to England’s Harry Kane after scoring his side’s opening goal during a round of sixteen match between England and Slovakia at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, June 30, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Men trots Bellinghams förklaring så kan superstjärnan straffas i efterhand. Enligt The Athletic så kan ”obscena gester” straffas, och Uefa inväntar nu en domarrapport från matchen innan eventuella beslut om straff tas, skriver Expressen. För England väntar nu Schweiz, som slog ut Italien i åttondelsfinalen, i kvartsfinal, i en match som spelas på lördag. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev