Rami Shaaban avslöjar Thierry Henrys hjärtevärmande gest – när han överraskade lagkamratens son: ”Det säger mycket om honom”

Han fick den stora äran att stå i mål hos Arsenal.
Då lärde Rami Shaaban känna storspelaren Thierry Henry.
Svensken glömmer aldrig när Henry gjorde det allra finaste för sin son.

Det var många som blev rejält förvånade när Rami Shaaban plötsligt fick chansen som förstemålvakt i storklubben Arsenal. Han hade fått kämpa hårt för att nå till världstoppen och plötsligt var han en ordinarie målvakt i världens bästa liga, Premier League.

Shaabans succé

Shaaban nådde Allsvenskan först som 25-åring när han blev andremålvakt bakom Andreas Isaksson i Djurgården. Men sedan gick det väldigt snabbt för den svenske skottstopparen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rami Shaaban, Arsenal
160906 Rami Shaaban inför fotbollsmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och Holland den 6 september 2016 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44113

Sommaren 2002 hörde en viss Arsene Wenger av sig och värvade 27-åringen till Arsenal, bara ett par månader senare gjorde han debut i Champions League och fick chansen som förstemålvakt när David Seaman skadade sig. Vardagen hos en av världens största fotbollsklubbar blev rejält speciell för svensk-egyptiern från Nacka.
– På en träning föreslog jag att vi skulle ha en fotbollskväll och kolla på CL hemma hos någon. De andra förstod inte alls vad det skulle vara bra för och jag fick förklara hur vi gjorde i Nacka och Djurgården. Dennis (Bergkamp) sa skrattande att han skulle komma i alla fall och (Thierry) Henry sa att han skulle köpa med sig chipsen, berättar Rami Shaaban i en intervju med Sportmagasinet 2006.

Henrys fina gest

Men det blev tyvärr ingenting av den där Champions League-kvällen hos Arsenal. Och Shaaban vet precis varför.
– Nej, det blev inget. Det blev ingen fotbollskväll. Det är något många fotbollsspelare ofta saknar – och nu menar jag inte just dem i det här exemplet – social kompetens. Sedan de var tolv år har de blivit skolade i sådana här fotbollsakademier. De träffar bara samma sorts människor och pratar bara om samma sorts saker. Jag tror att det är därför som jag och Fredrik (Ljungberg) kom varandra så nära i Arsenal – vi är ganska lika som människor. Båda är från Sverige, och har spelat i i klubbar där man går ut och fikar och snackar lite skit efter träningarna. Vi har väldigt lätt för att umgås, och jag tror att det var väldigt skönt för Fredrik att få lite av den gamla tiden tillbaka när jag kom över, få tillbaka lite normalitet i tillvaron, säger Rami i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thierry Henry, Arsenal
060425 Fotboll, Champions League, Arsenal: Thierry Henry © Bildbyrån – 80720

Under tiden i Arsenal lärde Rami Shaaban känna storspelaren Thierry Henry. Svenske målvakten avslöjar hur fransmannen är som person och minns särskilt en hjärtevärmande gest från Henry till sonen.
– Jag tror att han är en otroligt bra pappa. Jag har fått den känslan, att han älskar barn. Jag kommer ihåg en dag… Jag var hemma med min ex-fru och min grabb när det ringde på dörren. ”Hej, det är Henry. Kom ner en sväng”. ”Javisst”, sa jag. Jag knallade ner, och där stod Henry med sin dåvarande tjej – numera hans fru – och sin mamma. Då hade han varit på Nike och plockat ut ett par skor till min grabb. Jag hade ju såklart inte sagt något – inte bett honom om det – men han sa bara: ”We saw these shoes, and we thought that your son had to have them”. Bara en sådan gest – säger ganska mycket om vem Thierry Henry är. Han är väldigt omtänksam, han älskar barn och jag tror att han är en fantastisk pappa, erkänner han för tidningen.

Visst är Thierry Henry en fantastisk fotbollsspelare och en fin människa? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Thierry Henry har bara bytt tröja med en motståndare i karriären – nu avslöjar han vem: ”Han var den största”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev