Succésvensken är stekhet – jagas nu av storklubbarna: ”Jag har visat att jag håller”

Svenske stortalangen Dejan Kulusevski gör succé i Parma.
Och 19-åringen jagas nu av betydligt större klubbar.
– Jag har visat att jag håller på den här nivån, säger han till Olof Lundhs podcast.

Inför säsongen lånades svenske stortalangen Dejan Kulusevski ut från Atalanta till Parma i Serie A. Och vilket succédrag det skulle bli!

Storklubbarna jagar Kulusevski

19-åringen har fått sitt stora genombrott i Parma och gjorde nyligen sitt allra första Serie A-mål. Den fina säsongsstarten har även gjort U21-landslagsmannen högaktuell för svenska A-landslaget – men inte bara det.

Dejan Kulusevski, Sverige
180907 Sveriges Dejan Kulusevski under P18-landskampen i fotboll mellan Sverige och Österrike den 7 september 2018 i Valbo. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Nu har betydligt större klubbar börjat visa intresse för Kulusevski. Serie A-giganterna Juventus och Inter rapporteras hålla ögonen på svenske stortalangen, enligt italienska medier.

”Jag bryr mig inte så mycket…”

Kulusevski är så klart smickrad av intresset men bryr sig inte så mycket om alla rubriker som skrivs om honom.
– Känslan är normal. Jag har fått mycket speltid och har varit glad över att spela. Jag har visat att jag håller på den här nivån. Det är bara att fortsätta så här, säger han till Fotbollskanalens Olof Lundhs podcast.
– Jag bryr mig inte så mycket om jag ska vara ärlig. Ibland skriver de dåliga grejer och ibland bra grejer. Det spelar ingen roll för mig. Jag vet tillräckligt om mig själv, jag behöver inte läsa vad som står.

Dejan Kulusevski, Sverige
191012 August Erlingmark of Sweden celebrates with Dejan Kulusevski during the UEFA European Under-21 Qualifier football match between Sweden and Iceland on October 12, 2019 in Helsingborg. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

19-årige succésvensken förklarar även varför han lämnade Atalanta för en utlåning till Parma inför säsongen.
– Jag trodde att jag skulle kunna få mycket speltid. Parma är en stad jag känner väl och det är en fantastisk klubb i Italien. Det är väldigt stort med en otrolig historia. Jag har några kompisar som har spelat i Parma, de berättade mycket bra grejer. Jag pratade med de jag känner, min agent och klubben och vi kom överens om att Parma skulle vara bra för mig, säger han till podden.

LÄS MER: Nya uppgifter: Därför stoppar Manchester United värvningen av Zlatan i januari!