STORT GRATTIS: Zlatan Ibrahimovic fyller 42 år – och avslöjar ett stort misstag från karriären: ”Ni förstår inte”

STORT GRATTIS: Zlatan Ibrahimovic fyller 42 år – och avslöjar ett stort misstag från karriären: ”Ni förstår inte”

Zlatan Ibrahimovic hade en magisk karriär.
Men det är en sak som han eventuellt ångrar.
Men det finns en förklaring…
– Jag är den bästa, skit i alla andra, säger Ibrahimovic i en färsk intervju med Piers Morgan.

Ser man tillbaka på Zlatan Ibrahimovics makalösa karriär så kan det inte finnas mycket som han ångrar. Ser man bara till cv:et – hur många mål han gjorde, och i vilka ligor han gjorde det – så är han en av de bästa anfallarna i modern tid. Han spelade i storklubbar som Juventus, Inter, Milan, Manchester United och PSG.

Oväntade orden

Zlatan Ibrahimovic hade alltid ett komplicerat med Premier League, och särskilt journalisterna som jobbar kring ligan. Zlatan var oftast sågad i just England, mest på grund av att han inte levererade i viktiga stunder i Champions League. Därför blev uppståndelsen enorm när han väl gick till ligan, och Manchester United, 2017. Men det hade faktiskt kunnat bli spel i England redan i inledningen av karriären.

230321 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a training session on March 21, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Det är vida känt att Zlatan Ibrahimovic nobbade Arsenal när han slagit igenom med dunder och brak i Malmö. Anledningen? Zlatan vägrade att provspela. I en färsk intervju med Piers Morgan, som ännu inte släppts men där Morgan själv delat ett smakprov av på sociala medier, så håller inte Zlatan Ibrahimovic igen ett dugg. Han tycks vara ruggigt på hugget, och säger en hel del uppseendeväckande saker. Bland annat om nobben av just Arsenal, som är Piers Morgans stora favoritlag.

“Ni förstår inte…”

I klippet hör man hur Piers Morgan säger: ”Det finns bara en sak som du gjorde fel under din karriär…”, och Zlatan är då snabb att svara:

– Jag gick inte till Arsenal.

Huruvida Ibrahimovic faktiskt ångrar beslutet eller inte framgår inte av den korta trailern, men han fortsätter att berätta om varför han nobbade storklubben, och tränaren Arsène Wenger.

– Jag gör inte provträningar. Nej, nej, ni förstår inte, jag gör inte provträningar. Jag är den bästa; skit i alla andra, säger han.

Foto: X

Arsène Wenger hade inte varit i Arsenal särskilt länge när Ibrahimovic fick förfrågan om att gå till klubben, men några år senare skrev han, och Arsenal, in sig i historieböckerna som det enda laget att gå obesegrade genom en hel Premier League-säsong. Wenger har i efterhand fått frågor om huruvida han ångrar att han bara erbjöd Ibrahimovic ett provspel, men han har då slagit tillbaka.

– Inte riktigt… Han var bara en 17-årig kille som spelade i Malmö i andraligan i Sverige. Ingen visste vem han var. Vi gav erbjudande om provspel till många 17-åringar – det var helt normalt att göra så innan man tog ett beslut, sa han till BBC 2020.

I dag fyller Zlatan Ibrahimovic 42 år! Dela gärna artikeln för att önska en av våra största idrottare genom tiderna grattis på den stora dagen!

LÄS MER: Ikonen Kurre Hamrin ger sin brutala dom om Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget: ”Han var en börda”