STORT GRATTIS: Glenn Strömberg fyller 64 år i dag – och avslöjar det värsta råskinnet han mött: ”Spottade mig i ansiktet”

Nu mest känd för att vara kommentator och tv-expert.
Men Glenn Strömberg hade också en fantastisk fotbollskarriär.
I dag hyllar vi honom på 64-årsdagen!

I Sverige är Glenn Strömberg nu mest känd för att vara en uppskattad och folkkär tv-expert och expertkommentator. Men innan dess nådde han fina framgångar som fotbollsspelare, och hemma i Italien hyllas han för det än i dag.

Legend i Atalanta

Glenn Strömberg kom till IFK Göteborg som tonåring, och under 80-talet slog han igenom i klubben under ledning av Sven-Göran Eriksson. I ”Blåvitt” blev det ett SM-guld (1982), två Svenska cupen-titlar (1979 och 1982), och de blev också Uefacupmästare 1982.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, fotboll, Atalanta
901220 Fotboll, Serie A, Parma – Atalanta: Glenn Strömberg, Atalanta. © Bildbyrån – 14666

Det blev en säsong i Benfica, även då med ”Svennis” som tränare, innan Strömberg flyttade till Bergamo, Italien för spel i Atalanta. I klubben blev han snabbt en mycket älskad spelare av fansen. De sista fyra säsongerna var Glenn kapten, och än i dag kallas han ”Il Capitano” (kaptenen) av invånarna i Bergamo.

Pekar ut mittfältaren

Totalt blev det åtta år i Atalanta innan Glenn Strömberg avslutade fotbollskarriären. Men han bor nu kvar i Bergamo med sin fru Simona Strömberg. Paret har tillsammans tre döttrar.
Som bekant blev Glenn sedan tv-expert, som han i dag jobbar med för Viaplay.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Strömberg, fotboll
210216 Glenn Strömberg poserar för ett porträtt den 16 februari 2021 i Stockholm. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN / COP 233 / AW0006

Strömberg mötte många duktiga fotbollsspelare under sin karriär, bland annat Diego Maradona som Glenn berättat var den tuffaste att spela mot. I en intervju med Expressen avslöjade 64-åringen också vem som är det största råskinnet han ställts mot på en fotbollsplan.
Salvatore Bagni i Napoli. Han spottade mig rakt i ansiktet mitt under en match. Han var grisig som fan på planen. Men jättesnäll utanför. Men jag skulle komma på hur jag hanterade honom. När vi mötte Napoli sprang jag som fan, mer än vanligt, då orkade han inte och blev utbytt med 20 kvar, säger Glenn Strömberg till kvällstidningen.

LÄS MER: Glenn Strömbergs vackra hälsning till bortgångne Klas Ingesson på årsdagen – som berör alla: ”Bara du och jag”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev