Storstjärnan ryter nu ifrån – sätter ner foten efter orden om Zlatan Ibrahimovic: ”Det är orättvist”

Han har flera gånger jämförts med ”Ibra”.
Nu menar Dusan Vlahovic att det får vara nog.
– Det är orättvist, säger han.

Den serbiske anfallaren Dusan Vlahovic öste in mål i den italienska klubben Fiorentina. 44 strutar på knappt 100 matcher fick Juventus att öppna ögonen – och plånboken.

Tröttnat på jämförelsen

I vintras värvade den italienska jätten Vlahovic i en affär värd över 800 miljoner kronor. Där har serben fortsatt att hitta nätet för sin nya klubben. När ligasäsongens stängdes för ett par veckor sedan stod Vlahovic noterad för fina sju mål på 15 matcher.

211107 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Inter on November 7, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Anfallaren har flera gånger under det senaste året blivit jämförd med Zlatan Ibrahimovic. Det är däremot någonting som han har lessnat på – och ryter nu ifrån.

– Det är lite orättvist att jämföra spelare med stora mästare, som gjort 400-500 mål och som har vunnit 20-30 titlar. Det irriterar inte mig, säger han enligt The Telegraph och fortsätter:

”Vill ha min egen karriär”

– Men när den typen av jämförelser görs får man sedan kritik för ett eller två misstag, då det blir så hypade förväntningar. Vi har alla rätt att göra misstag och vi är alla människor. Jag vill ha min egen karriär.

Vlahovic har tidigare sagt att Zlatan Ibrahimovic är en spelare som han ser upp till.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

– Han är en stor mästare och en av de bästa anfallarna som spelat fotboll. Med tanke på allt han har gjort inom fotbollen, så måste mycket hända för att komma nära hans nivå, sa han till Telegraf.rs förra året.

LÄS MER: Ikonen Jonas Therns klockrena replik – på hur Sverige skulle stoppa världsstjärnan under VM-94: ”Det där…”