Storkaoset i Argentina efter finalförlusten – stjärnorna drar.

Storkaoset i Argentina efter finalförlusten – stjärnorna drar.

Argentina föll återigen i en stor final i natt. För tredje gången på tre år missade landet att vinna guld och lagets storstjärna Lionel Messi var helt bedrövad efter finalen. 29-åringen har varit kapten i de senaste tre finalförlusterna i VM 2014, Copa America 2015 och nu Copa America 2016 och var otröstlig efter sin missade straff och den förlorade straffläggningen i natt.

Så otröstlig att den argentinske landslagskaptenen beslutade sig för att ta farväl av Argentina.
– Jag har försökt att bli en mästare med Argentina. Men tråkigt nog så har jag inte lyckats, det var inte meningen att det skulle bli så. Det smärtar mig mer än något annat att jag aldrig blev mästare med Argentina. Landslagskarriären är över för mig. Det är mitt beslut, säger Messi enligt sydamerikanska medier.

Det är andra raka gången som Argentina och Messi förlorar mot Chile i Copa America-finalen. Messi lyckades ändå bli historisk genom att bli den bäste målskytten i Argentina någonsin under årets Copa America. Världens bästa fotbollsspelare stannar på 55 mål och 112 lanskamper efter sitt besked.

Men för Argentina slutar inte misären där. Utan fler gör som Messi efter nederlaget i natt. Enligt uppgifter från flera medier runt om i världen väntas även Sergio Agüero, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi, Angel Di Maria och Lucas Biglia lämna det argentinska landslaget. Ett rejält stjärnfall för Argentina som är rankat som världens bästa landslag just nu.

Här meddelar Lionel Messi sitt beslut:

Gilla Sportbibeln om du också är en ritkig sportnörd.