Stora hyllningen till Fredrik Ljungbergs agerande i bråket mellan Bojan och Janne: ”All respekt till honom”

Det är tv-bråket som ingen kommer att glömma.
Men nu kommer en oväntad hyllning efter Bojan Djordjic och Jannes Anderssons tjafs i Viaplay.
– All respekt till Fredrik Ljungberg som hanterade det så jäkla snyggt, säger programledaren Niklas Jihde i podden ”Sporthuset”.

Det har gått över en månad sedan förbundskapten Janne Andersson och tv-experten Bojan Djordjic brakade samman i det mest omtalade bråket i svensk tv-sporthistoria. Ett rejält tjafs som ingen kommer att glömma på väldigt länge.

Hyllar Ljungberg

Efter att Sverige besegrat Azerbajdzjan med 5-0 i EM-kvalmatchen gästade Andersson Viaplays studio och var till en början på gott humör. Men det skulle sedan svänga snabbt när Djordjic kom med en kritisk om varför inte Jesper Karlsson fick mer speltid.

Bojan Djordjic, Janne Andersson, fotboll
STOCKHOLM 20230327 Förbundskapten Janne Andersson (th) i intervju med Viaplays expertpanel fr v Sebastian Larsson, Fredrik Ljungberg och Bojan Djordjic efter måndagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Azerbajdzjan på Friends Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Känslorna svallade över rejält och vid sidan om stod programledaren Niklas Jihde och expertkollegorna Fredrik Ljungberg och Sebastian Larsson tysta. Flera veckor senare öppnar nu Jihde upp om den kontroversiella händelsen och avslöjar Ljungbergs avgörande agerade som han vill hylla.
– När vi som var med och jobbade samlades i ett rum direkt efteråt så visade Fredrik Ljungberg vilken ledare han är. Han samlade alla direkt. Han visste vad som väntade och att det det skulle stå 30 journalister och vänta: ”Vi går ut i gemensam trupp nu och det enda vi säger är att vi backar Bojan till hundra procent, för det är alla med på”. Det var solklart vad vi skulle göra, säger Niklas Jihde i podcasten Sporthuset som drivs av tv-profilerna Lasse Granqvist och Tommy Åström.

LÄS MER: Hårda sågningen av Janne Andersson efter tv-bråket med Bojan Djordjic: ”Han får väl köpa en korvkiosk”

Jihde erkänner

Viaplay-programledaren fortsätter att lyfta fram Ljungbergs vackra agerande och hur han klev fram för Bojan Djordjic.
– Han tog med Bojan till hotellet som han själv skulle sova på. Han ville inte att Bojan skulle vara själv den kvällen. Han tog med honom dit och de satt och snackade flera, flera timmar tills Bojan drog hem. Det visar vilken ledare han är, han visste exakt hur man hanterar sådana här situationer. Även om vi har jobbat med media länge och spelat på viss nivå så var det här en helt annan sak, berättar Jihde i podden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Ljungberg, fotboll
230327 Fredrik Ljungberg in Swedish broadcaster Viaplay Studio ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Azerbaijan on March 27, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0347

Niklas Jihde har fått kritik för att han inte agerade mer som programledare under tv-bråket och att han borde klivit in när det hettade till som mest. Nu bemöter han den kritiken mot honom.
– Jag såg en grej som jag aldrig hade sett tidigare. Janne Andersson ryckte till och det var något i hans blick, ungefär som när jag blev förbannad på mina storebröder när jag var yngre. Man kunde nästan inte förklara vad som hände de minuterna efter. Jag är ganska säker på att Janne Andersson skulle säga att han fick en blackout och inte kunna berätta vad som hände sedan, erkänner han i poddintervjun.

Visst var det här bra gjort av Fredrik Ljungberg? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Rami Shaaban säger nu det som alla tänker och ger sin egen förklaring till bråket mellan Janne och Bojan

Se bråket:

Återförenade: