Rami Shaaban säger nu det som alla tänker och ger sin egen förklaring till bråket mellan Janne och Bojan

Efterspelet till jättebråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic har mycket kommit att handla om rasism.
Nu ger förre landslagsmålvakten Rami Shaaban sin syn på det och säger det som alla tänker.
– Jag tror helt ärligt det, erkänner Shaaban i SVT:s ”Morgonstudion”.

Sverige hade just besegrat Azerbajdzjan med 5-0 och tagit första segern i EM-kvalet. Sedan brakade allt loss och ett historiskt tv-ögonblick skapades i direktsändning hos Viaplay-studion.

Jannes fråga

Svenska förbundskaptenen Janne Andersson gästade och hamnade i en mycket uppeldad diskussion med tv-experten Bojan Djordjic. Efter att ha tjafsat i flera minuter valde Janne att lämna tv-studion i ren ilska.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Foto: Viaplay

Efterspelet har sedan mycket kommit till att handla om rasism. Om det fanns en rasistisk underton i Janne Andersson laddade ord till Bojan: ”Vad representerar du?”

LÄS MER: Hårda sågningen av Janne Andersson efter tv-bråket med Bojan Djordjic: ”Han får väl köpa en korvkiosk”

Bojan träffad

Förbundskaptenen hävdade bestämt på en presskonferens att det inte alls var frågan om någon rasism. Medan Djordjic upplevde det på ett helt annat sätt och kände sig träffad av en fråga om hans ursprung.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Rami Shaaban, fotboll
160906 Rami Shaaban inför fotbollsmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och Holland den 6 september 2016 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44113

Många har haft åsikter om det här sedan dess och nu ger sig även förre landslagsmålvakten Rami Shaaban in i den hätska debatten. 47-åringen, med 15 landskamper för svenska A-landslaget, gästade SVT:s ”Morgonstudion” på onsdagen och gav sin ärliga syn på jättebråket i tv.

LÄS MER: Oväntade detaljen i jättebråket – alla pratar nu om vad programledaren Niklas Jihde gjorde i direktsändning

Shaabans ord

Shaaban säger då det som alla egentligen tänker, att allting grundar sig i ett stort missförstånd.
– Jag tror helt ärligt, att från Jannes sida är det inget rasistiskt, sedan förstår jag att Bojan tolkar det som han gör. Så för mig är det bara ett stort missförstånd. Jag har träffat Bojan, jag vet hur han är och jag vet hur Janne är. Så det där för mig är inte en grej, det finns ingen rasism när det kommer till Janne på det sättet. Så att det var bara en tråkig händelse skulle jag vilja påstå, säger förre den förre målvakten i tv-programmet.

Även Emil Eriksson, från podcasten ”Snett inåt bakåt”, var på plats som gäst och ger också sin förklaring.
– Om Bojan ska anklaga Janne för att vara rasist så för han göra det fullt ut så att säga. Nu gick han ut och sa att Jannes intentioner inte spelar någon roll, men att han ändå är sårad. Det kanske är lite luddigt och det kan jag tycka är lite orättvist mot Janne. I så fall får Bojan backa upp det helt och säga ”då ljuger Janne för mig, det var hans intention att ifrågasätta min svenskhet”. Nu blir det något slags mellanläge som jag tycker är olyckligt, säger Eriksson i SVT.

Vad tycker du om bråket mellan Janne och Bojan? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bråket: