Stora glädjebeskedet som får alla som älskar VM94 att jubla – Sveriges sagolika bragd tillbaka i tv-rutan

Sveriges största fotbollsframgång genom tiderna.
Nu kommer det skildras på nytt i en ny dokumentär.
– Ett av de största svenska fotbollsminnena, säger producenten Martin Nygren.

Fotbolls-VM 1994 är ett av Sveriges allra största fotbollsögonblick. Det går inte att få nog av den magiska sommaren, då det svenska fotbollslandslaget chockade en hel idrottsvärld.

Magiska sommaren

Sverige stod för ett riktigt kanonmästerskap – som räckte hela vägen till ett VM-brons. Namn som Tomas Brolin, Martin Dahlin och Kennet Andersson ger varenda svensk minnesvärda bilder, och insatsen kommer sent att glömmas.

940716 Fotboll, VM, VM 94, 1994, Sverige – Bulgarien: Henrik Larsson, Kennet Andersson, Håkan Mild och Tomas Brolin, jubel. © Bildbyrån

Turneringen har ur ett svenskt perspektiv återberättats flera gånger om. Krönikan från mästerskapet är ett av de mest klassiska någonsin, och snart kommer den svenska insatsen att skildras på nytt i en helt ny dokumentär.

Det är TV4 som kommer att producera innehållet, och den kommer att berätta historian en än gång både på och utanför planen.

”Värt att än en gång…”

– VM-sommaren 1994 är nog ett av största svenska fotbollsminnena för de allra flesta svenskar som var med då. Det är värt att än en gång blicka tillbaka emot, via några av de mest framträdande spelarna och deras upplevelser och karriärer, säger producenten Martin Nygren i ett pressmeddelande.

1994 VM, Sverige – Bulgarien: Tomas Brolin jublar medan Henrik Larsson (Henke Larsson) skyndar till för att gratulera © Bildbyrån

Dokumentären kommer att bestå av fyra delar och har premiär den 12 juni. I den kommer bland andra Martin Dahlin, Kennet Andersson, Tomas Ravelli och Tomas Brolin att medverka.

LÄS MER: Sven-Göran Erikssons vackra gest efter oväntade pengasuccén – skänker stora summor till välgörenhet

Få våra nyhetsbrev!