Stjärnans helmäktiga hyllning – till Zlatan Ibrahimovic: ”En av de bästa anfallarna som spelat fotboll”

Flera av dagens anfallstalanger har växt upp med Zlatan Ibrahimovic som idol. Nu hyllas svensken av Fiorentinas målspruta.
– En av de bästa anfallarna som spelat fotboll, säger han.

Zlatan Ibrahimovic fyllde i oktober 40 år och befunnit sig i världseliten i över 20 år. Det är därför naturligt att flera av fotbollens unga anfallsstjärnor har växt upp med svensken framför tv-apparaten. Så har det varit för Fiorentinas anfallsstjärna Dusan Vlahovic.

Hyllar Zlatan

Vlahovic har öst in mål i Serie A för sitt Fiorentina de senaste två säsongerna och ryktas vara superaktuell för flera storklubbar i vinter. Italienska seriekonkurrenten Juventus rapporteras vilja locka över serben redan i januari och väntas buda över en halv miljard kronor för Vlahovics underskrift.

Då vill Dusan Vlahovic hylla Zlatan Ibrahimovic.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

– Varje match mot Milan är speciell för mig, då alla vet historierna om Zlatan Ibrahimovic som är min idol, säger han till Telegraf.rs.

Precis som ”Ibra” är Dusan Vlahovic en storvuxen anfallare som öser in mål. Trots likheterna är han tydlig med att han inte vill följa svenskens fotspår, utan gå sin egen väg.

När det gäller jämförelser mellan mig och Ibrahimovic, så känner jag mig inte som hans arvtagare. ”Ibrahimovic-Vlahovic”-historierna är verkligen trevliga, då han är en stor mästare och en av de bästa anfallarna som spelat fotboll. Med tanke på allt han har gjort inom fotbollen, så måste mycket hända för att komma nära hans nivå, säger han.

”Ibras” fina ord

Fiorentina och Milan mötte varandra förra helgen, en match som de förstnämnda vann med 4–3. Efter matchen besökte Vlahovic Milans omklädningsrum för att prata med ”Ibra”.

– Jag gick till Milans omklädningsrum och vi bytte några ord. Han gav även en tröja till mig och vi tog en bild. Han sa på serbiska: ”Ge inte upp, kör på”.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after scoring the 3-2 goal during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Image Sport / BILDBYRÅN

Dusan Vlahovic toppar Serie A:s skytteliga med tio gjorda mål på 13 matcher.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics ärliga ord om tunga tiden – efter avgörande livsbeslutet: ”Det är inte enkelt…”

Få våra nyhetsbrev!