Zlatan Ibrahimovics ärliga ord om tunga tiden – efter avgörande livsbeslutet: ”Det är inte enkelt…”

Familjen är hemma i Sverige.
För Zlatan Ibrahimovic blir det ofta längtan och saknad.
– Det är inte enkelt, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har gjort succé sedan återkomsten till Milan, och med sitt ledarskap och sin målfarlighet har han åter gjort klubben att räkna med i det europeiska finrummet, och just nu slåss man i den absoluta toppen av Serie A-tabellen. Zlatan är nu över 40 år gammal, men har inga planer på att lägga av med fotbollen, utan ryktas snarare förlänga karriären med ytterligare ett år, över nästa säsong.

Ärliga orden

Men samtidigt så förbereder sig Zlatan, med familj, för ett liv utan fotbollen. Sedan något år tillbaka bor nämligen hans barn, Maximilian och Vincent, i Sverige tillsammans med mamman Helena Seger. Det betyder att Zlatan får gå långa stunder utan att träffa familjen, vilket han var öppen med var jobbigt under hans första landslagssamling sedan comebacken, i våras.

210530 Zlatan Ibrahimovic efter fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Häcken den 30 maj 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Ibrahimovic fick då en fråga om det hela på en presskonferens, och fick då ta en paus då tårar var nära. Nu, i en intervju med The Guardian, pratar Ibrahimovic på nytt om hur tungt det är att vara utan familjen.

– Det är inte enkelt, men min fru tar bra hand om barnen. Vi får det att fungera. När det finns fritid träffas vi, och vi är alla lyckliga, säger han.

”Jag var ensam…”

Värst för Ibrahimovic var det när pandemin var som värst. Resandet påverkades, och Italien var ett av de värst drabbade länderna, vilket gjorde att Ibrahimovic inte kunde resa till Sverige så ofta som han velat.

– Jag var ensam. Det var väldigt strikt, och man fick inte resa. Det var konstigt, för i de stunderna ska du vara med dina nära, men jag kunde inte det, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0090

Zlatan Ibrahimovic har i intervjun med The Guardian kommit med flera utspel, bland annat om sin attack mot den spanske stjärnan Cesar Azpilicueta, som blev mejad till marken under den sista gruppspelsmatchen. Dessutom så har Ibrahimovic toksågat Manchester United, vilket lett till stora rubriker.

LÄS MER: Jättekritiken mot Manchester United efter gesten mot Solskjaer – direkt efter sparkningen: ”Vad är detta?!”

Få våra nyhetsbrev!