Steven Gerrards jättekritik mot "Svennis" – efter misslyckade landslagsåren: "När jag ser tillbaka..."

Steven Gerrards jättekritik mot ”Svennis” – efter misslyckade landslagsåren: ”När jag ser tillbaka…”

Steven Gerrard fick aldrig vinna någon stor titel med England.
Nu öppnar legendaren upp om sin kritik mot bland annat Sven-Göran Eriksson.
– Jag ser tillbaka på landslaget med mycket ånger, säger han i en podcast.

Under början av 2000-talet hade England en supergeneration fotbollspelare i landslaget. Med stjärnor som John Terry, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Frank Lampard, Steven Gerrard, Paul Scholes, David Beckham, Michael Owen och Wayne Rooney.

Gerrards kritik

Men ändå misslyckades man gång på gång i mästerskapen. Nu tar Gerrard fram den stora sågen och ger sig på förbundskaptenerna Sven-Göran Eriksson, Steve McClaren och Fabio Capello.

Steven Gerrard, England
140619 Englands Steven Gerrard under fotbollsmatchen mellan Spanien och Chile under Fotbolls-VM den 19 juni 2014 i Sao Paulo. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 43955

Då mittfältslegendaren inte tycker att de var tillräckligt bra och alldeles för veka.
– När jag ser tillbaka så behövde vi en manager som var större än alla de här individuella spelarna, de managers som finns nu är större än laget: Jürgen Klopp, José Mourinho och Pep Guardiola. Någon sådan som stod över den gyllene generationen och var beredd att ta tuffa beslut skulle ha fått ut mer av den gruppen spelare enligt mig, säger Gerrard i podcasten ”BBC’s Match of the Day Top 10”, enligt tidningen Daily Mail.

Englands fiasko

För trots att England kryllade av världsstjärnor och matchvinnare så lyckades man ändå inte få ihop det när det gällde som mest. Och spelarna underpresterade som lag gång på gång i de viktiga slutspelsmatcherna.

Gerrard hade gärna sett någon annan förbundskapten under den tiden.
– Det fanns managers tillgängliga vid den här tiden, till exempel Rafa Benitez. Men han kanske inte ville vara landslagstränare då, säger han i podden.

Svennis missar

Under ”Svennis” tid som förbundskapten åkte England ut i kvartsfinal tre mästerskap på raken i VM 2002, EM 2004 och VM 2006. Varav två av gångerna var i straffläggningar mot Portugal.

Svennis, England
050918 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Liverpool – Manchester United: Sven Göran Eriksson (Sven-Göran Eriksson, Svennis), förbundskapten England © Bildbyrån – Cop 7

När sedan McClaren tog över misslyckades man helt och gick inte ens till EM 2008. Med Capello vid rodret blev det uttåg redan i åttondelsfinalen mot Tyskland med 4-1 i VM 2010.

Gerrards smärta

Roy Hodgson fick sedan ta över den gyllene generationen som då blivit till åren och det blev nya misslyckanden i både EM 2012 och VM 2014. Sedan la Steven Gerrard ned landslagskarriären helt.

Det gör fortfarande ont i honom i dag när han tänker tillbaka till alla misslyckanden med landslaget.
– Det var ett lag som hade några fantastiska spelare genom åren. Vi var nära ibland, men det går inte att komma ifrån att vi underpresterade, säger Gerrard i intervjun.

Det blev totalt 114 landskamper för England och i dag är Steven Gerrard huvudtränare för skotska storklubben Glasgow Rangers.

LÄS MER: Engelsmännen tappar det helt – efter Svennis oväntade fräckis på privata frågan: ”Hahahaha”

Få våra nyhetsbrev!