Stenhårda svaret från Sverige – efter engelska kritiken

Brittisk media ger hård kritik mot det svenska landslaget inför åttondelsfinalen mot Schweiz.
Det får de svenska spelarna att ryta ifrån.
– Vem fan bryr sig?, säger Albin Ekdal till Sportbladet.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Sverige gick in i sin VM-grupp som utmanare till att ta sig vidare. Istället har man överraskat stort och tog efter storsegern mot Mexiko hem gruppsegern efter Tysklands kollaps.

Men alla är inte lika imponerade. Brittiska Telegraph sågar den svenska offensiven rejält och rankar Sverige på 15:e plats bland alla lag som är klara för slutspel.
”Sverige är inte dåliga men de är heller inte speciellt anmärkningsvärda i sitt spel där de försvarar sig djupt, stressar och går på kontringar. Det är effektivt men jag vill bara inte titta på det”, skriver The Telegraph.

Kaxiga svaret från Sverige

De svenska spelarnas håller inte alls med den brittiska tidningens kritik.

Albin Ekdal, som varit en viktig kugge på det svenska innermittfältet, konstaterar helt enkelt att resultaten talar sitt tydliga språk.
– Det är inte den roligaste fotbollen att kolla på. Engelska journalister säger att vi är tråkiga, men vem fan bryr sig? Vi har nästan kryssat mot världsmästarna och slog Mexiko med 3-0, säger han till Sportbladet och fortsätter:
– Det stör inte mig att folk håller på att gnäller, det är ingen som har sagt att fotboll ska spelas med mest passningar på marken. Den som vinner vinner och that’s it.

Oskar Hiljemark fyller i:
– Vi är i åttondelsfinal. Det är svar nog, säger han till Sportbladet.

Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz spelas på tisdag klockan 16.00.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Avslöjar sanningen bakom omtalade bilderna: ”Jag var ju där..”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);