Stenhårda domen mot Zlatan Ibrahimovic – mållös och utbytt i Milans superfiasko i Europa: ”Frustrerad…”

Men i torsdagens Europa League-match blev Zlatan Ibrahimovic mållös och utbytt – då Milan förlorade för första gången på åtta(!) månader.
På fredagen är domen mot svensken hård.

Zlatan Ibrahimovic har verkligen förvandlat Milan till en svårslagen toppklubb sedan han anlände från MLS vid årsskiftet i vintras. Milan hade inför torsdagen inte förlorat en match på åtta månader, och har under inledning av säsongen dominerat i ligaspelet.

Fiasko i Europa

Mycket tack vare den reslige svensken själv, som har öst in mål och toppar skytteligan i Serie A. Men i Europa-spelet, där Milan inlett med två raka, övertygande vinster i sin grupp, så har Ibrahimovic inte haft samma utdelning.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Svensken hade inte gjort ett enda mål på de två inledande matcherna – och det blev inte bättre under torsdagens hemmamöte mot Lille. I stället var det en annan anfallare, i form av Lilles Yusuf Yazici, som stal showen totalt.

Stenhårda orden

Yazici gav bortalaget ledningen på straff i den första halvleken, och stänkte sedan dit både 2-0 och 3-0 i början av den andra halvleken, vilket alltså betydde hattrick och, skulle det visa sig, matchens tre enda mål. Det blev nämligen inga fler fullträffar, och direkt efter det sista målet i matchen blev en märkbart upprörd Zlatan Ibrahimovic utbytt.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Ibrahimovic har fått mängder av beröm för sin imponerande säsongsstart, men i dag sågas han kraftigt för insatsen mot Lille.

”Spelet flyter inte för honom och han rör knappt bollen. Han snuddade Maignans händer vid en frispark men mer än så blev det inte. När matchen är förlorad tar Pioli ut honom för att spara honom några minuters spel”, skriver Gazetta dello Sport, enligt Expressen.

Samtidigt ger Milan-sajten Sempremilan Ibrahimovic ett lågt betyg.

”Han var förvånansvärt tyst, även om han vann några dueller och försökte skapa chanser åt sina lagkamrater. Han verkade dock vara väldigt frustrerad, och i slutändan fick vi inte se särskilt mycket från honom den här kvällen”, skriver man.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */