Janne Anderssons ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic i landslaget: ”Vi har haft vårt snack”

Zlatan Ibrahimovic flörtade öppet med landslaget.
Janne Andersson är inte lika övertygad om det.
– Det får du fråga honom om. Men för min del ändras ingenting, säger han till Fotbollskanalen.

”Long time no see”, var orden i början av veckan som väckte enorm mediauppståndelse i svensk fotboll. Kunde det verkligen vara så att Zlatan Ibrahimovic var på väg mot landslagscomeback?

Zlatan-comeback?

Men på onsdagen fick vi svaret när förbundskapten Janne Andersson tog ut den nya landslagstruppen till de avslutande matcherna i Nations League. Trots Zlatans Instagram-bild på han själv i svensk landslagströja så fanns 39-åringen ändå inte med i truppen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Förbundskapten Andersson är tydlig med att han inte har någon som helst aning om varför Zlatan publicerade den bilden och att de inte har haft någon kontakt senaste tiden. För honom är Ibrahimovic i landslaget fortfarande ett avslutat kapitel.
– Det får du fråga honom om. Men för min del ändras ingenting. Vi har haft vårt snack och där var han väldigt tydlig, och jag respekterar det precis som jag gör med alla andra spelare som väljer att säga nej till landslaget, säger Janne i en intervju med Fotbollskanalen och erkänner att han inte ser det här som en utsträckt hand från anfallsstjärnan.

Jannes ärliga ord

”Ibra” har gjort enorm succé i Milan den här säsongsinledningen och leder skytteligan efter sju mål på fyra ligamatcher. Att han dessutom gör det i sina höga ålder är bara ännu mer imponerande av svenske veteranen.
– Det är ju en unik idrottsman. En fantastisk idrottsman. Det har han varit hela tiden under sin karriär. När man är över 30 år så börjar det, normalt sett, ta emot lite som fotbollsspelare. Är man dessutom en stor forward så brukar det ta emot betydligt tidigare. Att då prestera på den nivån som han gör är fullständigt unikt. Det är bra gjort, säger Janne till fotbollssajten.

Janne Andersson, landslaget
201005 Head coach Janne Andersson during a press conference with the Swedish national football team on October 5, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0021

Zlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016 och har sedan dess inte hört av sig till Andersson för att ändra sitt beslut. Därför är det heller inte aktuellt för förbundskaptenen att höra av sig till Milan-anfallaren.
– Nej, för har du varit tydlig med att du är färdig med landslaget så gäller samma sak för honom som för de andra: då respekterar jag det. Om du är spelare på högsta elitnivå finns det ganska få perioder att återhämta sig under och landslagsuppehållen är ju sådana perioder där man faktiskt kan gå ner lite i varv. Är man med i landslaget måste man upp på samma nivå då, man ska prestera på högsta nivå, och har man inte motivation till 100 procent för att göra det så är jag inte den som ska försöka övertyga någon. Det måste man känna inifrån, säger han i intervjun och avslutar sedan med orden:
– Det finns väldigt många som vill vara med i landslaget. Då kan jag välja mellan de spelarna.

LÄS MER: Allsvenska stjärnan övertygad – ge Guldbollen till Zlatan: ”Sanslöst imponerande”

Få våra nyhetsbrev!