Stefan Schwarz klockrena svar på frågan om han skulle möta Zlatan Ibrahimovic i slagsmål: ”Om det hände…”

Hård, hårdare, Schwarz.
Så lät det alltid när Stefan Schwarz spelade fotboll.
Men hade han kunnat slå Zlatan Ibrahimovic i ett slagsmål?

Han kallades för ”Gud” och var hårdare än ren granit. Vi pratar så klart om svenske landslagsikonen och VM 94-hjälten Stefan Schwarz.

Ikonen Schwarz

Mittfältslegendaren hade en alldeles strålande fotbollskarriär i flera europeiska storklubbar och kommer för alltid bli ihågkommen för sin uppoffrande spelstil. Schwarz vek aldrig ned sig och tog alltid kampen även mot de allra tuffaste råskinnen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Schwarz, Sverige
140629 VM-laget 1994s Stefan Schwarz under 20-års jubileumsmatchen mellan VM-laget 1994 och Motståndarlaget den 29 juni 2014 i Båstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / Cop 110

Ett av hans mest minnesvärda ögonblick var när han fortsatte spela en match med brutet ben. Men när Schwarz gästade TV3-programmet ”Patrik möter” med höjdhoppsikonen Patrik Sjöberg avslöjade han att en liknande grej hänt när han var barn och spelade hemma på grusplanen.
– Jag bröt armen då men fortsatte spela. Man var liten och ville vara en i gänget. Det var inga problem, det var ju bara att åka till sjukhuset och gipsa sedan, erkänner Schwarz i tv-programmet från 2012.

LÄS MER: Här tar Stefan Schwarz ut de 11 bästa han någonsin spelat med – och det är gåshud för alla nostalgiker

Bråk med Zlatan

Landslagsikonen får även ge svar på vad som egentligen hände när han blev polisanmäld under sin tid som spelare i England. Efter att ha hamnat i ett omtalat snöbollsbråk med ett lokalt ungdomsgäng.
– Ungdomarna kastade snöbollar och det blev en konfrontation, men allt lades ned. Det var ett område där äldre personer kände sig trakasserade, blir så när ungdomar inte har några aktiviteter, berättar Schwarz.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
150614 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter 3-0 under EM-kvalet i fotboll mellan Sverige och Montenegro den 14 juni 2015 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / kod NL / 44076

Patrik Sjöberg kommer sedan med den mest oväntade frågan om ett bråk mellan Stefan Schwarz och Zlatan Ibrahimovic hade varit betydligt hårdare än det klassiska bråket mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg i VM 2002.
– Zlatan har tränat taekwondo och det har jag också, så om det skulle hända ja…

LÄS MER: Därför står Zlatan Ibrahimovic i tacksamhetsskuld till Ronnie Hellström efter okända rådet: ”Han frågade mig”

Sedan avbryter Sjöberg och ställer den mest givna frågan: ”Vem skulle sänka vem?”. Då svarar Schwarz snabbt:
– Jag tror alltid på mig själv.

Vem tror du hade vunnit i en fajt mellan Schwarz och Ibrahimovic? Dela artikeln och säg din åsikt!