Här tar Stefan Schwarz ut de 11 bästa han någonsin spelat med – och det är gåshud för alla nostalgiker

Stefan Schwarz spelade i några riktiga storklubbar.
Och med några minst sagt legendariska spelare.
När han tar ut de elva bästa han spelat med så fullständigt kryllar laget av ikoner.

Sällan har ett talesätt passat in så bra på en spelare som hård, hårdare, Schwarz gjorde på Stefan Schwarz. Han är en av svensk fotbolls riktigt stora, och med sin enorma vilja och attityd så kämpade han sig rakt in i hjärtat hos varje fotbollsälskande svensk.

Magisk karriär

Stefan Schwarz slog igenom i Malmö under 80-talet men det gigantiska genombrottet kom ändå under VM 1994, då Sverige chockade världen genom att ta en sensationell tredjeplats. Och mycket är att tacka just Schwarz för, som var ankaret på mittfältet som som bar Sverige under mästerskapet.

Stefan Schwarz, Sverige
981014 Stefan Schwarz, Sverige © Bildbyrån – 50012

Men det var inte bara i den svenska landslagsdräkten som Schwarz dominerade. Utöver VM-bronset så hade nämligen ikonen en alldeles sagolik klubblagskarriär, med spel i några av Europas mest klassiska klubbar. Totalt blev det spel i sex olika länder under karriären, och Schwarz var alltid publikfavoriten, och det är lätt att förstå med tanke på att han precis alltid gav sitt allra yttersta.

LÄS MER: När Zlatan hade total lekstuga med självaste Cristiano Ronaldo – i tidernas absolut skönaste reklamfilm

Ruggiga drömelvan

Efter genombrottet i Malmö blev det spel i Benfica, och därefter Arsenal, Fiorentina, Valencia och sedan tillbaka till England för spel i Sunderland, där han avslutade karriären 2003. Under åren blev det spel med några av tidernas mest legendariska spelare, och när Schwarz får ta ut sin egna drömelva av lagkamrater genom åren är det inget annat än magisk läsning.

980602 Fotboll, Sverige – Italien, Förhands: Stefan Schwarz, Sverige. © Bildbyrån

Elvan innehållet minst sagt några riktigt klassiska namn, och den ger garanterat alla nostalgiska fotbollsälskare rejäl gåshud. Eller vad sägs om den här otroligt radan spelare – där två svenskar (utöver Schwarz) tar plats?

Målvakt:
David Seaman

Försvarare:
Carlos Mozer
Tony Adams
Ricardo Gomez

Mittfältare:
Paul Merson
Rui Costa
Stefan Schwarz
Jonas Thern

Anfallare:
Henrik Larsson
Gabriel Batistuta
Ian Wright

LÄS MER: Journalistens sågning som Henke vägrade glömma – år senare fick han helskön revansch med vilda draget