Spaniens kaxiga utspel mot Sverige – inför avgörande kvalmatchen: ”Ni kommer få ett helvete!”

Sverige behöver vinna borta mot Spanien för att ta direktplatsen till VM. Då hoppas förbundskaptenen Luis Enrique att historien upprepar sig.
– Publiken gjorde arenan till ett helvete, säger han.

Sverige föll tungt mot Georgien och missade chansen till en bekvämare utgångsläge mot Spanien på söndagkväll. Svenskarna behöver vinna för att sno direktplatsen till VM framför näsan på spanjorerna.

Då skickar Luis Enrique en uppmaning till de egna fansen.

Rysare på söndag

Förbundskaptenen minns VM-kvalmatchen mot Danmark 2017, och hoppas nu att historien upprepar sig.

– Jag minns när vi kvalificerade oss för VM genom att slå Danmark tack vare att Sevilla gjorde arenan till ett helvete. Det fick oss att flyga och jag hoppas att atmosfären kommer att upprepas på söndag, säger Enrique enligt spanska AS.

Den spanska förbundskaptenen ser matchen som en ren och skär final.

– Jag hoppas att arenafördelen blir avgörande, för det är som en final om vem som får spela VM, säger han.

Spanien, EM 2021
190322 Luis Enrique, head coach of Spain, during a press conference on March 22, 2019 in Valencia. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170315

Sverige har erfarenhet av spel i Sevilla. Det var nämligen där svenskarna premiärspelade mot Spanien i EM. Då valde Janne Andersson att lägga upp en väldigt destruktiv och kontrollerande matchplan och löste ett kryss.

På söndag behöver Sverige gå framåt.

– I teorin kommer de att anfalla mer på oss för att ett oavgjort resultat är värt mer för oss och de måste gå för segern. Länge leve pressen, säger Luis Enrique.

Går för segern

Trots att ett kryss räcker för Spanien kommer de inte att gå för det, utan hålla sig till sin ordinarie spelidé.

– Vi kommer inte göra misstaget att tänka att oavgjort är tillräckligt bra för oss. Vi kommer spela för att vinna, precis som vi gör i varje match, säger den spanska förbundskaptenen till Sportbladet.

– Jag kan garantera att vi kommer spela på samma sätt, att hålla i bollen och pressa motståndaren över hela planen.

 

211111 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Spanska stjärnan Koké tackar Georgien – och lägger stor press på sitt eget lag.

– Georgien gjorde oss en stor tjänst. För oss är det en skyldighet att spela i VM med tanke på nivån vi håller och spelarna vi har. Det finns inget bättre än att spela VM, säger han.

LÄS MER: Kim Källströms stora kritik mot Victor Lindelöf: ”Får inte göra så som lagkapten – det finns gränser…”


Få våra nyhetsbrev!