Solskjaers ilska efter Uniteds derbyvinst – som var helt förgäves: ”Ett fullständigt skämt!”

För andra gången den här säsongen slog United City på bortaplan i ett Manchesterderby.
Men det räckte ändå inte och efter slutsignalen vädrade Ole Gunnar Solskjaer sin ilska.
– Ett fullständigt skämt, säger norrmannen efter 1-0-segern i går kväll.

Manchester United vann ännu ett Manchesterderby på bortaplan mot Manchester City med 1-0 i går kväll. Men det var helt förgäves ändå.

United slog City

För City hade vunnit det första mötet med 3-1 i ligacupen och United hade behövt göra ett till mål för att gå vidare från semifinalen. Allt började ändå väl när Nemanja Matic gjorde 1-0 i den första halvleken.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United
181222 Ole Gunnar Solskjær, manager of Manchester United, ahead of the Premier League match between Cardiff and Manchester United on December 22, 2018 in Cardiff. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170262

Men i den andra halvleken skulle Uniteds forcering mot 2-0 hämmas rejält av att samme Matic drog på sig sitt andra gula kort. Serben fick lämna matchen och United fick lämna ligacupen efter totalt 2-3 mot City.

Solskjaers ilska

Unitedtränaren berömde sina spelare för kämpainsatsen efter vinsten.
– Jag är stolt över killarna, som har slagit City på bortaplan två gånger den här säsongen. De har kommit så långt och har givit allt för laget. Även om vi inte skapade så många rena chanser så pressade vi dom och det är jag nöjd med, säger norrmannen efter uttåget.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United
190730 Jesse Lingard of Manchester United during the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Men Solskjaer ville även vädra sin ilska.
– Självklart är det svårt att komma hit och göra mål med elva spelare, men med tio är det omöjligt. Inte en chans att det var rött kort. Ett fullständigt skämt, enligt mig. Hur många gånger tacklade de oss?

Under matchen syntes även en tydlig ilska från Solskjaer när han tappade det helt efter att Jesse Lingard tappat en boll. Och är man en skicklig läppläsare kan man se att Unitedtränaren ilsket skriker:
”Jesse, tappa bollen en gång till och du blir utbytt. Kom igen!”

LÄS MER: Chockuppgifter: Manchester United kan sparka Ole Gunnar Solskjaer – väljer nu bland 3 ersättare