Skönaste fotbollsmålvakten hoppas på mirakel mot Arsenal: "Då gör vi det bra"

Skönaste fotbollsmålvakten hoppas på mirakel mot Arsenal: ”Då gör vi det bra”

Bilderna på Wayne Shaw sprider sig överallt. Den 45-årige fotbollsmålvakten i Sutton United som väger 127 kilo och nu ska möta miljardlaget Arsenal i FA-cupen.

Sutton United är Englands stora framgångssaga den här säsongen. Division 5-laget har överträffat alla förväntningar och nått den femte omgången i FA-cupen. Efter att ha slagit ut Cheltenham, Wimbledon och Leeds väntar nu svårast möjliga motstånd i Premier League-storklubben Arsenal.

Inför måndagens möte har främst två bilder spridit sig över hela internet som visar vilken hur oerhört annorlunda vardagen är hos klubbarna. Den ena bilden är på det rejält trånga omklädningsrummet på hemmaarenan Gander Green Lane, den andra bilden är på andramålvakten Wayne Shaw.

Wayne Shaw är 45 år gammal, väger 127 kilo och har utnämnts till ”Englands tjockaste målvakt” av Daily Mirror. Men fotbollsfans över hela världen älskar honom. Mot Arsenal kommer 45-åringen få fortsätta nöta bänk och hoppas på att lagkamraterna utför ett mirakel av sällan skådat slag.
– Arsenal ser sig själva som oövervinneliga men om vi kan hålla 0-0 första fem minuter så gör vi det bra. Det här är verkligen David mot Goliat, säger Shaw till engelska tidningen Daily Mirror.

Och just det trånga omklädningsrummet kommer att irritera de överbetalda storstjärnorna i Arsenal.
– De kommer säkert att komma ombytta till arenan och gå direkt ut för att värma upp, säger Shaw.

LÄS MER: Är det här fotbollshistoriens klantigaste målvakt?