Sköna kuppen mitt under bronsmötet 1994: "Vi försökte göra det för Klabbe"

Sköna kuppen mitt under bronsmötet 1994: ”Vi försökte göra det för Klabbe”

Sverige-Bulgarien från VM-94 kan man bara inte få nog av.
De blågula körde över bulgarerna – och hade 4-0 redan i halvtid.
Här berättar Kennet Andersson om hungern efter brons, känslan i halvtid och hur han och Anders Limpar försökte hjälpa Klas Ingesson att bli målskytt.

Sveriges brons i VM 1994 rankas som ett av de absolut största svenska idrottsögonblicken genom tiderna. Att det har blivit en sådan klassiker är mycket tack vare avslutningen. Sverige körde fullständigt över Bulgarien i bronsmatchen – särskilt i första halvlek.

Tomas Brolin satte 1-0 redan efter åtta minuter. Håkan Mild gjorde 2-0, Henrik Larsson 3-0 och innan halvleken var över nickade Kennet Andersson in 4-0.
– Vi var väldigt väldigt hungriga och ville vinna den där matchen, säger Kennet Andersson till Sportbibeln.
– Vi hade ett högre tempo och helt enkelt ett bättre lag. Båda lagen hade tömt sig, men det kändes mer som att vi ville ha med oss något hem. Det mesta fungerade och vi spelade ut.
– Att känna att det var klart i halvtid var fantastiskt, säger Andersson.

I andra halvlek blev det inga mål, men Andersson berättar att han och Anders Limpar försökte hjälpa kompisen Klas Ingesson att bli målskytt.
– Känslan var att det bara rullade på och man kunde göra hur många mål som helst. Jag minns att ”Klabbe” (Klas Ingesson) kom fram till mig vid 4-0-målet och då sa jag ”nu fasen är det din tur att göra mål”. Jag tänkte på det och Anders Limpar, när han kom in, tänkte också på det, att ”Klabbe” skulle få göra mål. Han hade gjort ett mål mot Rumänien, men det blev bortdömt och det var hans tur tyckte vi, men det gick inte den gången, säger Andersson till Sportbibeln.

LÄS MER: Här utser Kennet Andersson sina mest oförglömliga fullträffar i landslagströjan

Se de oförglömliga målen när Sverige tog brons i VM 94:

https://youtu.be/uDw6wkiER2c

 

Dela artikeln för att minnas bronsbragden i VM 1994 på allra bästa sätt!