Här utser Kennet Andersson sina mest oförglömliga fullträffar i landslagströjan

Allsvensk skytteligaseger 1991, 31 landslagsmål och 45 fullträffar i Serie A.
Kennet Andersson öste in mål i karriären – men sina mest minnesvärda hämtar han från VM 94.
Här minns 94-hjälten tillbaka 23 år och berättar om samtliga sina mål i den klassiska turneringen.

Kennet Andersson har alltid varit en pålitlig målskytt. Han vann skytteligan i allsvenskan 1991 med 13 mål, trots att han bara spelade 16 matcher. Därefter har han fortsatt göra mål i sina klubblag.

Till exempel blev det 45 mål i Serie A och på 56 matcher i Fenerbahce gjorde han 18 mål, men de flesta minns nog framförallt hans fem fullträffar i VM 1994 – och det gör huvudpersonen själv också.
– Vi återkommer till VM-94, eftersom VM är så stort och att få göra mål i ett VM är något inte alla får vara med om. Så det blir det, säger Andersson till Sportbibeln, på frågan om karriärens mest minnesvärda mål.

Är det något av målen som du håller högre?
– Alla är viktiga på ett sätt. Första målet mot Brasilien brukar jag ta fram, tillsammans med Rumänienmålet, men av lite olika anledningar, säger Andersson, som här berättar om sina samtliga fem mål i turneringen:

1-0 mot Brasilien

”Första målet var lite ’nu har jag gjort mål i VM och det kan ingen kan ta ifrån mig’ och att göra det mot Brasilien var enormt”.

 

2-2 mot Rumänien

”Kvitteringen mot Rumänien i kvartsfinalen var väldigt viktig, att vi kunde få det till straffar när vi hade en man utvisad”.

 

2-0 mot Saudiarabien

”Först gjorde Dahlin mål och det andra gjorde jag med vänstern, lågt vid stolpen”.

3-1 mot Saudiarabien

”Vid vårt tredje mål, 3-1-målet, väggade jag mig fram med Dahlin och sköt sedan en studsande boll med högern stolpe in”.

4-0 mot Bulgarien

”Det sista var i bronsmatchen, precis innan paus, 4-0-målet med en nick”. (Se målet 1.50 in i klippet)

 

LÄS MER: 9 bästa sportdokumentärerna som du kan se när som helst.