Siffrorna som får United-fansen att jubla inför PL-premiären

Siffrorna som får United-fansen att jubla inför PL-premiären

Manchester United ställs mot Leicester i Premier League-premiären.
Och siffrorna talar för José Mourinhos ”Red Devils”

Fjolårssäsongen blev trots en andraplats en besvikelse för Manchester United och José Mourinho. Laget var långt efter ligarivalen City i ligan, men till årets Premier League-säsong har man spetsat truppen.

United har öppnat upp plånboken för att värva in brassen Fred från Sjachtar Donetsk, samtidigt som supertalangen Diogo Dalot plockats in från Porto.

Oprövade Leicester

På andra sidan står Leicester, mästarna från 2015 som inte fått till det de senaste säsongerna. Klubben öppnade plånboken för att plocka in jättetalangen James Madison från Championshipmen den stora frågan är vem som ska ersätta Riyad Mahrez.

José Mourinho å andra sidan går in till premiären med ett starkt lag, trots några skador. Och en titt i backspegeln ger Manchester-klubben en riktigt god vinstchans.

Siffrorna talar för United

De senaste fem mötena lagen emellan har har laget inte förlorat en enda match mot Leicester Sett till statistiken har Manchester United ett rejält övertag. Dessutom har laget i de fem senaste mötena gjort fler än två mål i varje match.

Klart sedan tidigare är att Nemanja Matic, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Ander Herrera och nyförvärvet Dalot missar premiären. I övrigt är det ett intakt lag United får med sig inför de drygt 70 000 åskådarna på Old Trafford.

Uniteds senaste 5 möten med Leicester 

Leicester – Man Utd 1-2
Man. Utd – Leicester 4-1
Leicester – Man. Utd 0-3
Man. Utd – Leicester 2-0
Leicester – Man. Utd 2-2

Bomben: Svenske jättetalangen klar för Premier League-klubben