SHL-klubbens drag efter tappet – förhandlar med KHL-forwarden

Emil Molin har lämnat Malmö för Brynäs.
Men redan nu ser Redhawks ut att ha hittat en potentiell ersättare.
Enligt Kvällsposten förhandlar klubben med KHL-forwarden Matias Myttynen.

Under måndagsförmiddagen blev det förändringar i Malmö Redhawks spelartrupp. Emil Molin lämnade klubben för en återkomst i Brynäs.

Emil Molin lämnar Malmö

I och med att Molin lämnar står nu en plats ledig i truppen. Men sportchefen Patrik Sylvegård uppges redan ha en ersättare på ingång.

190916 VD och Sportchef Patrik Sylvegård pratar i telefon under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 16 september 2019 i Malmö. Petter Arvidson: Bildbyrån

Det är Kvällsposten som kommer med uppgifter om att klubben kan värva nytt inom kort.

Uppgifter: Matias Myttynen på väg in

Tidningen uppger att den finländska forwarden Matias Myttynen är aktuell för Malmö. Patrik Sylvegård ska ha diskuterat en eventuell övergång finländaren och ömsesidigt intresse finns.

Myttynen har de senaste åren spenderat i KHL och allra senast i år med Jokerit. Där har det blivit sex matcher men inga poäng. Tidigare har han även representerat Dinamo Minsk, Vityaz Podolsk samt Kunlun Red Stars.

151028 Västerås Matias Myttynen firar efter 0-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Västerås den 28 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

En eventuell flytt till SHL blir i så fall Myttynens andra sejour i Sverige. Säsongen 2015-2016 spelade han för Västerås och stod då för 29 poäng på 52 matcher.

Tidigare historia

I Västerås hade han Martin Filander som tränare, som i dag är assisterande i Malmö.

Det återstår att se huruvida Myttynen återvänder till Sverige inom en snar framtid.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Krisklubbens drag – SHL-legendaren ersätter tränaren