Schelins jättekritik efter EM-premiären: "Inte en jävel i vårt lag gör det"

Schelins jättekritik efter EM-premiären: ”Inte en jävel i vårt lag gör det”

Sverige hade kunnat få en straff i andra halvlek mot Tyskland.
Men domaren valde att fria och efter matchen var Lotta Schelin besviken.
– Jag tycker fasen att det är något, säger hon till Sportexpressen.

Sverige spelade 0-0 i EM-premiären mot Tyskland. Därmed bröt man den 22-åriga förbannelsen som inneburit tio raka förluster.

I den 70:e minuten kom Sveriges bästa läge efter att Stina Blackstenius ryckt loss på vänsterkanten och kommit fri mot målvakten. Den tyska försvararen Josephine Henning jagade dock ikapp och drog i den svenska anfallaren i samband med att hon skulle avsluta.

Efter matchen delade Blackstenius med sig av hur hon upplevde situationen.
– Jag känner tydligt att hon drar i mig och det försämrar min chans att komma till avslut. Men jag har inte sett några bilder efteråt så jag kan inte avgöra om det borde ha varit frispark, eller kanske straff, säger hon till Sportexpressen.

En som däremot ansåg att Sverige borde fått straff var Lotta Schelin.
– Ja, jag tycker nog det. Jag vet inte exakt var situationen börjar, och inte heller exakt hur domaren ser på det. Men någon åtgärd tycker jag att det ska vara. Hon (Henning) hänger kvar i henne (Blackstenius), så när hon tar avslutet så har hon någon som fortfarande som flåsar henne i nacken. Utifrån det så tycker jag fasen att det är något. Om det är frispark eller straff hinner jag inte uppfatta, säger hon till kvällstidningen.

För Schelin hade domare Katalin Kuscar förklarat att hon valde att fria eftersom Blackstenius kom till avslut.
– Hur många domare har inte tagit ett beslut i efterhand?, säger Schelin och påpekar att de svenska spelarna väljer att köra på istället för att förstärka situationer och lägga sig.
– Kolla på vårt svenska lag. Det finns inte en jävel som gör det i vårt lag. Man har alltid stått upp in i det sista. Och man önskar någonstans att man ska blir premierad för det i slutändan. Det tåls att tänka på från domarhåll, säger hon.

LÄS MER: Förbannelsen bruten efter 22 år – Sverige nollade guldfavoriten i EM-premiären