Förbannelsen bruten efter 22 år – Sverige nollade guldfavoriten i EM-premiären

Tio raka förluster, men nu är förbannelsen bruten.
Sverige tog äntligen poäng mot stornationen Tyskland efter 0-0 i EM-premiären.
En riktigt härlig start på EM-festen.

22 långa år har gått och tio raka förluster har det blivit. Men i EM-premiären på måndagskvällen lyckades Sverige äntligen ta poäng av Tyskland.

Även om guldfavoriten Tyskland förde matchen så bjöd svenskorna på en riktig kämpainsats och krigade till sig det så viktiga resultatet 0-0. Ett perfekt resultat att inleda det här EM-äventyret med. Allra närmast för Sverige var inhopparen Stina Blackstenius men efter hennes offensiva genombrott lyckades hon inte vricka bollen i mål när hon väl kom fram till målvakten.

Drygt tio minuter efter den jättechansen klev målvakten Hedvig Lindahl fram och räddade Sverige med en ruggig reflexräddning i EM-premiären. Tysklands Mandy Islacker styrde ett inlägg framför mål men Lindahl visade sin fulla klass för att hålla nollan och ta över hjälterollen för Sverige.

En poäng för Sverige ger nu ett gynnsamt läge att nå slutspelet i de två kvarvarande gruppspelsmatcherna och det var en nöjd förbundskapten efter slutsignalen.
– Det var ett väldigt viktigt resultat som ger alla självförtroende. Jag är glad att vi får några dagar att återhämta oss för jag tror att flera spelare är trötta. Det blev en tuff match, sa Pia Sundhage på presskonferensen.

Nästa EM-match är mot Ryssland om tre dagar.

LÄS MER: Här bjuder svenske hockeybacken på semesterns skönaste skotträning.

Se Hedvig Lindahls jätteräddning här: