Sanslösa uppvisningen som fick Barcelona att genast öppna plånboken och värva Ronaldinho

Sanslösa uppvisningen som fick Barcelona att genast öppna plånboken och värva Ronaldinho

Ronaldinho förändrade Barcelona för all framtid.
Och det var just en särskild match som fick spanjorerna att öppna plånboken.
En match när PSG-brassen hade fullständig lekstuga med Marseille.

Året var 2003 och Ronaldinho jagades av hela världens allra största klubbar. Brasilianaren var inne på blott sin andra säsong hos franska PSG men hade imponerat så pass mycket under VM 2002 att han hade världens ögon på sig.

22-åringen uppvaktades av båda ärkerivalerna Real Madrid och Barcelona och i England gjorde en viss Sir Alex Ferguson allt i sin makt för att värva bollgeniet från Gremio som spåddes en lysande framtid.

Ronaldinhos mästerverk i årets match

Barcelona var inte lika övertygade om Ronaldinhos storhetstid. Allra minst tränaren Frank Rijkaard som hellre ville ha en stabil vänsterback än en strulig brasse från PSG. Sedan kom matchen som förändrade allt.

PSG mot Marseille i Frankrikes största match – Le Classique. Och Ronaldinho var på rejält lekhumör. Brasilianaren hade fullständig lekstuga på gräset och bjöd på två rena mästerverk i matchen.

Förutom alla de läckra små vrickningarna och finterna som lurade Marseillespelarna så bjöd Ronaldinho på ett mycket vackert solomål och sedan en ännu vackrare solorusch som avslutades med att han frispelade en lagkamrat till öppet mål, se allt här nedanför.

230 miljoner kronor som förändrade allt

Efter den uppvisningen fanns det inga tveksamheter. Barcelona öppnade upp plånboken, skickade över ett bud på 230 miljoner kronor till PSG och blåste Manchester United på vad som skulle bli tidernas bästa värvning.

För ynka 230 miljoner hade Barcelona fått mannen som skulle vinna titeln som världens bästa spelare följande två år och ta Barcelona till helt oanade höjder kommande år.

Dela artikeln om du också älskar Ronaldinho!

LÄS MER: När Ronaldinho lurade världens bästa målvakt fullständigt

Se Ronaldinhos makalösa uppvisning här:

https://www.youtube.com/watch?v=oBH0pHevWRo