Sanningen bakom Zlatans oväntade attack mot NBA-giganten: ”Därför sa han det till LeBron”

Zlatan Ibrahimovic är ständigt i händelsernas centrum.
Efter att ha gått till attack mot LeBron James, försvaras nu Zlatan av sin agent Mino Raiola som även drar paralleller med fotbolls-VM i Qatar.
– Därför sa han det till LeBron, avslöjar nu stjärnagenten.

Mino Raiola har varit agent sedan 90-talet. Nu har han i sitt stall förutom Zlatan Ibrahimovic, Milans stjärnkeeper Gianluigi Donnarumma, franske storstjärnan Paul Pogba, Juventus supertalang Matthijs de Ligt och norska målsprutan Erling Haaland.

Zlatans kritik

För några veckor sedan kritiserade Zlatan en av världens mäktigaste basketspelare LeBron James för hans politiska engagemang vid sidan av planen.
– Jag spelar fotboll eftersom jag är den bäste på att spela fotboll. Jag håller inte på med politik. Om jag hade varit politiker så hade jag hållit på med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och får hög status. Håll dig borta från det. Gör bara det du är bäst på, för det ser inte bra ut, sa Zlatan i en uppmärksammad intervju.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

Uttalandet som gjordes i en intervju med Discovery väckte många känslor och Zlatan kritiserades hårt. En som dock försvarar ”Ibra” är hans agent Raiola.

Raiolas svar

Den 53-årige stjärnagenten menar att Zlatan har rätt i sin kritik och förklarar nu varför Milanstjärnan gick till attack mot NBA-giganten.
– Jag sa till Zlatan för över 25 år sen: ”Du behöver vara stark mot de starka och svag mot de svaga – inte stark mot de svaga”. Det betyder att om du har något att säga kan du inte säga det till någon liten tränare. Du ska säga det till någon som Sir Alex Ferguson. Så han sa det här till LeBron James eftersom han, uppenbarligen, är en ikon. Och det är Zlatan också, säger Raiola till The Athletic.

LeBron James, Los Angeles Lakers
Los Angeles Lakers forward LeBron James questions a call during the first half of the team’s NBA basketball game against the Denver Nuggets on Sunday, Feb. 14, 2021, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) CODZ107

Raiola jämför med ett annat hett samtalsämne, nämligen omdiskuterade och hårt kritiserade VM i Qatar.
– Jag håller inte med om att man ska pressa spelare att fördöma Qatar-VM eller ta ställning. Det var inte spelarna som valde att VM skulle spelas i Qatar. De är inte en del av Fifa. Så varför ska de ta ställning nu, när allt de vill är att prestera på den högsta möjliga nivån, vilket är VM?, frågar sig nederländaren.

Håller du med stjärnagenten Mino Raiola? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Janne Anderssons underbara känga till Zlatan – efter känsliga frågan: ”Får fråga honom…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!