Så otroligt många miljoner kan Mino Raiola tjäna på jagade skyttekungen Haalands superflytt i sommar

Europas mest jagade man heter Erling Braut Haaland.
20-åringen har gjort storsuccé den här säsongen och väntas göra rekordflytt i sommar.
Då kan agenten Mino Raiola tjäna snuskigt mycket pengar, enligt engelska medier.

Det har varit enorma spekulationer runt Erling Braut Haaland senaste tiden. Norrmannen har gjort braksuccé den här säsongen med imponerande 21 mål på 22 ligamatcher i Bundesliga och framförallt hans facit i Champions League imponerar stort.

Haaland jagas

På sina 14 första matcher i världens bästa klubblagsturnering har 20-åringen gjort otroliga 12 fullträffar. Och nu väntas Braut Haaland göra rekordflytt i sommar när han är fotbolls-Europas mest jagade spelare.

Erling Braut Haaland, fotboll
210327 Erling Braut Haaland of Norway during the FIFA World Cup Qualifier football match between Norway and Turkey on March 27, 2021 in Malaga. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0111

Storklubbar som Manchester City, Manchester United, Chelsea, Real Madrid och Barcelona har visat sitt intresse och det väntas bli en rejäl huggsexa om skyttekungen. I veckan kunde man se norrmannens agent Mino Raiola tillsammans med pappan Alf-Inge Haaland i Barcelona för att träffa La Liga-giganten.

Krav till Barça

Samtidigt har kontroversiella uppgifter läckt ut om vilka otroliga summor som stjärnagenten Raiola kan tjäna på en rekordövergång till Barcelona. Engelska tidningen The Mirror rapporterar att kravet till Barcelona ligger på drygt 300 miljoner kronor i årslön för supertalangen Haaland.

Mino Raiola, fotboll
171011 Spelaragenten Mino Raiola som företräder ett stort antal fotbollsspelare, i sitt hem, den 11 oktober 2017 i Monaco. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87548

Dessutom ska både Raiola och pappa Haaland få en summa på hela 200 miljoner kronor var, enligt uppgifter. De här 700 miljoner kronorna ligger även utanför själva övergångssumman som spanjorerna ska betala till Borussia Dortmund för att få loss norrmannen i sommar.

Raiolas svar

Raiola tillsammans med far och son Haaland har även ytterligare ett avgörande krav för att skriva på för Barcelona. Det handlar om att storstjärnan och klubbikonen Lionel Messi MÅSTE stanna kvar i klubben till nästa säsong, annars vägrar Erling Braut Haaland skriva på för dem.

Mino Raiola har också bemött uppgifterna om att han ska få 200 miljoner kronor vid en övergång till Barcelona med följande ord:
”Fake news färdas både snabbt och långt”, skriver stjärnagenten på Twitter.

Barcelona har pekats ut som en favorit till att värva Haaland i sommar. Men räkna med att fler av Europas giganter kommer att ge sig in i leken för att knyta till sig en av världens bästa målgörare just nu.

Vilken klubb tycker ni Erling Braut Haaland borde flytta till? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Nya drömbeskedet om Zlatan Ibrahimovic i Italien – som får varenda fotbollsälskare att jubla rätt ut

Få våra nyhetsbrev!