Nya drömbeskedet om Zlatan Ibrahimovic i Italien – som får varenda fotbollsälskare att jubla rätt ut

Zlatan Ibrahimovic har gjort toksuccé i Italien.
Men tiden i Milan närmar sig inte slutet.
Det enligt nya, spännande uppgifter.

Många hade räknat bort Zlatan Ibrahimovic när han flyttade till USA och LA Galaxy, och det var få personer som då trodde att han en gång skulle återvända till Europa och dominera igen. När spelare i slutet av sina karriärer flyttar till ligor som den i USA så brukar det vara ett tydligt tecken på nertrappning. Ett sista klubbval för att tjäna lite extra pengar innan pensioneringen, helt enkelt.

Enorma succén

Men Zlatan Ibrahimovic är inte som alla andra. Han fullständigt vräkte in mål i LA Galaxy, och kände sig inte färdig med fotbollen och valde därför att flytta tillbaka till Europa, och den anrika klubben Milan, som en gång alltid kämpade i toppen av Serie A men som innan Zlatans ankomst hade några riktigt tunga år bakom sig.

200905 Zlatan Ibrahimovic of Milan during a friendly match between Milan and Monza on september 5, 2020 in Ferrara. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrå

Svensken har haft en enorm betydelse för Milan sedan återkomsten, och han har hyllats enormt för hur han legat bakom förvandlingen då de rödsvarta återigen blivit ett topplag att räkna med. Ibrahimovic har gjort flest mål för laget, och har dessutom lovordats enormt för sina ledaregenskaper både på och vid sidan av planen, där han verkligen tycks ha blivit en viktig ledare för övriga spelare.

Förlänger kontraktet

Nu kommer ett drömbesked för både Ibrahimovic och Milan. Det har länge spekulerats i att bägge parterna ser en fortsättning förbi det nuvarande kontraktet, som går ut i sommar, och nu tycks det vara klart. Enligt Sky Italia så är Ibrahimovic och Milan nu överens om ett nytt kontrakt, som kommer att gälla fram till sommaren 2022.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Ibrahimovic kommer med sitt nya kontrakt, enligt uppgifterna, behålla sin årslön på cirka 70 miljoner kronor, och kommer därmed även att spela i en av världens bästa ligor även som 40-åring(!). Zlatan Ibrahimovic har den här säsongen svarat för hela 15 mål på 16 matcher i Serie A, och har dessutom gjort en bejublad comeback i det svenska landslaget, där han under de två VM-kvalmatcherna stod för hela tre assist.

LÄS MER: När Maradona avslöjade sin Sverigekunskap – och namndroppade två långhåriga ikoner

Få våra nyhetsbrev!