Så nära var David Beckham att flytta till allsvenska storklubben: "Det var faktiskt aktuellt"

Så nära var David Beckham att flytta till allsvenska storklubben: ”Det var faktiskt aktuellt”

Det hade blivit tidernas häftigaste värvning i Allsvenskan.
Nu avslöjas det hur nära AIK var att värva storstjärnan David Beckham.
– Det var AIK som han skulle rikta in sig på, säger sportchefen Björn Wesström till FotbollSthlm.

David Beckham är en av fotbollshistoriens mest ikoniska spelare och hans oerhört känsliga högerfot kommer för alltid att bli ihågkommen. Engelsmannen har representerat några av världens absolut största klubbar som Manchester United, Real Madrid, Milan och PSG.

Men det kunde ha blivit så mycket annorlunda. När ”Becks” var mycket, mycket nära att flytta till Allsvenskan.

Beckham nära AIK

Det är sportchefen Björn Wesström som nu avslöjar hur nära AIK var att göra tidernas sjukaste värvning. För inför säsongen 2014 fick allsvenska storklubben möjligheten att värva en 38 år gammal Beckham.
– Det var faktiskt aktuellt. Först var det tänkt att han skulle gå till River Plate för att bygga varumärket i Sydamerika men det blev aldrig av. Då blev plötsligt den skandinaviska marknaden aktuell och då var det AIK som han skulle rikta in sig på, säger Wesström till sajten FotbollSthlm.

”Man går ju igång”

Beckham hade ett halvår tidigare avslutat karriären i PSG men via ”en gammal kontakt” till Wesström öppnade den legendariske högeryttern för att fortsätta karriären i just AIK.
– Man går ju igång. Sedan får det inte bara bli en cirkus av det hela, det måste också ha en rejäl effekt på det sportsliga. Blir vi bättre, eller säljer vi bara mer tröjor och roliga mössor? Om det blir effekten tappar jag intresset, men vi kände faktiskt att vi kunde bli bättre och ville i alla fall utreda möjligheten. Men till sist gick det inte att slå mynt av möjligheten, de valde ett annat spår, säger AIK-sportchefen till sajten.

”Synd för honom”

Det blev aldrig någon flytt till Allsvenskan för Beckham som istället bestämde sig för att låta fotbollskarriären vara nedlagd och fokusera på sin ägarroll i MLS-klubben Miami FC.
– Synd för honom, säger Wesström som ett skämt till FotbollSthlm.

Istället får AIK nöja sig med en annan frisparksspecialist när Sebastian Larsson nu flyttar till klubben.

Dela artikeln om du hade velat se David Beckham i Allsvenskan!

LÄS MER: Den gången Beckham vinklade högerfoten och levererade århundradets passning

Lasse Granqvists vrede efter kritiken mot Hanna Marklund: ”Så idiotiskt att jag knappt vill vara med”