Lasse Granqvists vrede efter kritiken mot Hanna Marklund: ”Så idiotiskt att jag knappt vill vara med”

TV4-experten Hanna Marklund har fått ta emot en hel del kritik under fotbolls-VM.
Nu sätter kollegan Lasse Granqvist ned foten och stöttar Marklund.
– Det är så idiotiskt att jag knappt vill vara med i det samtalet, säger han till SportExpressen.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Hanna Marklund skriver svensk tv-sporthistoria just nu i TV4. Den förra landslagsbacken är första svenska kvinna genom tiderna som är tv-kommentator under herr-VM.

Men hennes insats som tv-expertkommentator under matcherna har väckt en hel del kritik och starka reaktioner runt om i landet. Där Marklund har utsatts både för kritik och även hat på grund av dels hennes norrländska dialekt.

Granqvist till motangrepp

Nu går TV4-kollegan Lasse Granqvist till starkt motangrepp till alla som kritiserat Marklund.
– Att man har en dialekt, oavsett vilken, är ointressant. Det viktiga är att man hörs och det tycker jag definitivt att Hanna gör. Det viktiga som kommentator, som jag ser det, är att man har en personlighet och att man vågar vara sig själv, säger Granqvist till SportExpressen.

Och framförallt att hon blir kritiserad för att vara kvinna i ett herr-VM gör Lasse Granqvist rasande.
– Det har snart gått hundra år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige, trots det är det en fråga för en del om en kvinna ska få kommentera män som spelar fotboll. Det är så idiotiskt att jag knappt vill vara med i det samtalet. Det är givetvis en självklarhet att kvinnor ska kunna göra det. Det ska inte ens behöva vara en fråga, säger han till kvällstidningen.

Hyllar Hanna Marklund

Granqvist vill hylla kollegan Marklund för insatsen i hennes allra första VM som kommentator. Han är mycket imponerad av hennes mod att våga bryta normer och trotsa alla kritiker.

För det hon gör är väldigt viktigt. Och en inspiration för många unga kvinnor.
– Det Hanna gör nu under VM är oerhört viktigt. Dels är det en signal till andra landslagstjejer att möjligheten finns att bli kommentator efter karriären om man vill. Men framför allt till framtida generationer, att det är helt naturligt att vara kvinna och jobba med det man vill, säger Granqvist till SportExpressen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln om du håller med Lasse Granqvist!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Marcus Bergs attack mot TV4-experten – efter hårda sågningen: ”Förstår inte fotboll…”