Så hånas Tyskland av fotbollsvärlden – efter gigantiska jättefiaskot

Guldfavoriten Tyskland är ute ur fotbolls-VM efter att ha förlorat mot Sydkorea med 0-2.
Nu totalsågas laget av den tyska pressen – och hånas av fotbollsvärlden. 
”Största skammen i den tyska VM-historien”, skriver tyska Bild

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Senaste gången Tyskland missade att gå vidare från ett gruppspel i fotbolls-VM var 1938. Det var med andra ord ett extremt pressat och ifrågasatt Tyskland som tog emot Sydkorea i ödesmatchen.

Tränaren Joachim Löw valde att ruska om rejält i laget, bland annat fick Mesut Özil och Sami Khedira chansen från start efter att ha petats i föregående match. Men det märktes tydligt på spelarna att man var riktigt skärrade. Sydkorea var tvungna att få med sig ett resultat i matchen för att ha en chans att gå vidare. Men till skillnad från sina motståndare uppträdde man betydligt mer avslappnat. Det gav också resultat.

”Största skammen i VM-historien”

På övertid chockade Sydkorea fotbollsvärlden genom Kim Young-Gwons 1-0-mål. Då satsade Tyskland allt på ett kort och satte upp målvakten (!) Manuel Neuer på mittfältet. Men Bayern München-målvakten blev i stället stor syndabock när han tappade bollen till Son Heun-Min som kunde punktera matchen med sitt 2-0-mål. Det tyska jättefiaskot var därmed fullbordat.

Reaktionerna hemma i Tyskland lät inte vänta på sig.
”Största skammen i den tyska VM-historien. En mardröm”, skriver tyska Bild.

Och på sociala medier haglar hånen från hela fotbollsvärlden.

 

Posted by t-online.de Fußball on Saturday, 23 June 2018

 

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

LÄS MER: VAR – GUIDE: Vad är VAR? Hur används VAR?