Roy Keanes stenhårda sågning av Liverpool – och Jürgen Klopp(!): ”Om det fortsätter så här…”

Liverpool blev överkörda av Manchester City.
Nu går Manchester United-ikonen Roy Keane hårt åt Jürgen Klopp.
– Fortsätter man så här kommer det ta 30 år innan man vinner ligan igen, säger han i Sky Sports-studion.

Liverpool är verkligen ur slag för närvarande och åkte i helgen på sin tredje raka hemmaförlust i Premier League. Serieledande Manchester City körde över de rödklädda hemma på Anfield och vann med hela 4-1.

Keanes sågning

Stor syndabock blev målvakten Alisson Becker som bjöd på dubbla tavlor i storförlusten. Nu är Liverpool hela tio poäng efter Manchester City som stormar mot ligatiteln.

Roy Keane, Manchester united
050822 Fotboll, engelsk liga, Premier League: Roy Keane, Manchester United. © Bildbyrån – Cop 7

Efter matchen gick Manchester United-ikonen Roy Keane hårt åt Liverpooltränaren Jürgen Klopp. Och hans bortförklaringar att skylla förlusterna på den de många skador som drabbat laget under säsongen.

Nu har Keane verkligen tröttnat på alla ursäkter från regerande mästartränaren.
– Det är ursäkter efter ursäkter. Jürgen Klopp sa att Manchester City hade ett uppehåll på grund av viruset när deras match flyttades fram. Jag tror att de missade två dagars träning, säger experten i Sky Sports-studion.
– Folk säger åt mig att Liverpool är en fantastisk klubb, en storklubb. Vill man vara en storklubb måste man kunna hantera motgångar.

”Dåliga mästare”

Keane går även så långt som att kalla Liverpool för ”dåliga mästare”. Och att det här beteendet kan få stora konsekvenser.
– Du kan säga att det här är en engångsföreteelse, att det här är en speciell säsong, att det är på grund av coronaviruset. Sluta upp med det. Uppträd som mästare, ni är Liverpool. Om man fortsätter uppträda på det där sättet kommer det på nytt ta 30 år innan man vinner ligan igen, lita på mig, säger han i sändningen.

Liverpool, Premier League
Liverpool’s manager Jurgen Klopp cheers with Jordan Henderson at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Brighton at Anfield stadium, in Liverpool, England, Wednesday, Feb. 3, 2021. (Phil Noble/Pool via AP) XLB179

Roy Keane tror att förra säsongens efterlängtade ligatitel kan ha stigit spelarna åt huvudet alldeles för mycket.
– Jag syftar inte bara på i dag. Man kan förlora en fotbollsmatch men jag förstår mig inte på denna spelargrupp. Till och med tidigare i veckan under matchen mot Brighton var det Brighton som såg bekväma ut. Jag tror att de alla har gått på hajpen över de senaste 1-2 åren, säger han i sin kritik.

LÄS MER: Enorma hyllningarna till Zlatan Ibrahimovic efter stora målsuccén: ”Han är exceptionell”

Få våra nyhetsbrev!