Ronaldinhos helt overkliga första mål för Barca – som han smällde dit 01:24(!) på natten: ”Är bäst den tiden”

När Ronaldinho presenterade sig för Barcelona-publiken var det spektakulärt.
Men det finns ytterligare en detalj som gör målet än mer fascinerande.
Nämligen att det smälldes dit – klockan 01:24 på natten.

Det var 2003 som Barcelona vann kampen om den eftertraktade Ronaldinho, som hade fått ett enormt genombrott i franska PSG. Och snacka om fullträff för den spanska giganten, då Ronaldinho fick ett genombrott och en karriär som nästan saknar motstycke.

Sanslösa målet

Brassen var världens bästa spelare under nån säsong, och charmade en hel fotbollsvärld med sin helt unika spelstil. Alltid med ett leende på läpparna sprang han fram, och han kunde verkligen göra ALLT med en fotboll. Ronaldinho var verkligen precis allt som man tänker att en spelare från Brasilien ska vara, men han var dessutom en jäkel på att göra mål och poäng, och han vann det mesta som går att vinna under sin sagolika karriär.

070218 Fotboll, spansk, La Liga, Barcelona: Ronaldinho, Barcelona, frispark © Bildbyrån – 62484

Och redan under debuten för Barcelona så stod det klart att det var någonting alldeles, alldeles extra. Han stod nämligen för ett helt makalöst mål som Barca-fansen sent skulle glömma. Det var mot Sevilla som brassen tog bollen på egen planhalva, och han satte direkt fart mot mål. På vägen hann Ronaldinho dribbla bort två spelare, innan han laddade på ett mäktigt långskott som gick via ribban in i mål. Drömmål direkt i debuten – och en ny legendar var presenterad.

”Den tiden jag är bäst…”

Ronaldinho har kallat det sin mest minnesvärda match för Barcelona, och det finns faktiskt ytterligare en detalj som gör det hela mer spektakulärt. Då den spanska storklubben bråkat med det spanska förbundet, som vägrade att flytta en match från onsdagen till torsdagen. Barcelona kontrade då med att lägga matchen så tidigt som möjligt – alltså 00.00. Ronaldinho gjorde därför sitt mål klockan 01:24 på natten.

– Det var första och sista gången jag spelade den tiden. Men det var inga problem alls – det är vid den tiden jag är som bäst, har Ronaldinho sagt.

Foto: Youtube

Och visst var brassen själv, även han, nöjd med sitt magiska mål.

– Jag gjorde ett drömmål och hela arenan blev helt vild, har han sagt.

Ronaldinho ändå – spelare som honom görs helt enkelt inte längre!

LÄS MER: Den gången Zlatan Ibrahimovic lackade ur fullständigt på Ica-Stig(!) – och tvingade landslaget till förändring

Få våra nyhetsbrev!