Rekordövergången klar: Jordan Larsson flyttar till storklubben – så MYCKET får IFK Norrköping!

.

Nu är rekordövergången helt klar.
Allsvenska skytteligaledaren Jordan Larsson lämnar IFK Norrköping för ryska storklubben Spartak Moskva.
Enligt ryska medier väntas övergångssumman landa på hela 42 miljoner kronor.

22-årige Jordan Larsson har verkligen dominerat i Allsvenskan under vårsäsongen. IFK Norrköpings stora målgörare i år leder den allsvenska skytteligan med hela 11 fullträffar på 16 matcher.

Jordan Larsson flyttar

Succén under våren har lett till intresse hos betydligt större klubbar ute i Europa. Och efter en del rykten är nu rekordövergången helt klar.

Jordan Larsson, IFK Norrköping
190721 IFK Norrköpings Jordan Larsson deppar efter en missad målchans under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Östersund den 21 juli 2019 i Norrköping.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

I dag går både IFK Norrköping och nya klubbadressen, den ryska storklubben, Spartak Moskva ut och offentliggör affären. Jordan Larsson har blivit presenterad som ny Spartak-spelare.
– Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång. Det är med stolthet vi kan konstatera att vi säljer en spelare till en storklubb i Europa. Jag vill passa på att tacka alla ledare och spelare som har hjälpt Jordan att utvecklas på det sättet som han har gjort, men mest av allt vill vi tacka Jordan för det hårda jobb han har gjort både på planen och utanför, säger Pekings huvudtränare Jens Gustafsson i ett uttalande.

Blir dyrast någonsin

Det här blir andra gången som Larsson lämnar Allsvenskan. Redan 2017 flyttade anfallaren från Helsingborg efter en rejält stökig avslutning till holländska NEC Nijmegen.

Jordan Larsson, IFK Norrköping
190707 IFK Norrköpings Jordan Larsson jublar efter mål 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Häcken den 7 juli 2019 i Norrköping.
Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Men var tillbaka i Allsvenskan igen inför säsongen 2018 och då i IFK Norrköping.
– Jag vill tacka alla i Norrköping för den här fina tiden. Lagkamrater, tränarstaben, personal och framför allt alla supportrar! Även om mitt första år inte var som någon hade förväntat sig så trodde ni på mig ändå och har gjort det sen dag ett. Jag kommer alltid bära med mig det och förhoppningsvis ses vi i Europa väldigt snart, säger 22-åringen själv efter beskedet.

Tidigare har det ryktats hos ryska medier att Spartak Moskva köper Larsson för hela 42 miljoner kronor. Det har ännu inte blivit bekräftat men om så är fallet är det IFK Norrköpings dyraste spelarförsäljning i klubbens historia.

LÄS MER: Jagade stjärnans stora ilska – nobbar och förstör Uniteds superaffär

Jättevändningen: Supertalangen vill byta land – till svenska landslaget(!): ”Jag skulle älska att spela för Sverige”