Jättevändningen: Supertalangen vill byta land – till svenska landslaget(!): ”Jag skulle älska att spela för Sverige”

.

Här kommer ett högst oväntat glädjebesked.
Bayern Münchens supertalang Ryan Johansson vill byta land – och börja spela för svenska landslaget.
– Jag skulle älska att spela för Sverige, säger 18-åringen till SportExpressen.

Senaste åren har flera stora svenska talanger valt bort blågult landslagsspel för att representera andra länder. Saman Ghoddos valde Iran och kom med i förra sommarens VM-trupp, Sead Haksabanovic valde Montenegro och även Arber Zeneli valde Kosovo efter att ha spelat i U21-landslaget med Sverige.

Supertalangen kan välja Sverige

Nu kommer nog den första på länge som väljer bort ett annat land för att spela i svenska landslaget. Det handlar om Bayern Münchens supertalang Ryan Johansson som i tyska storklubbens senaste träningsmatch gick in i startelvan.

Sverige, landslaget
190607 Viktor Claesson, Emil Forsberg, Robin Quaison, Marcus Berg and Albin Ekdal of Sweden celebrate the 2-0 goal during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Malta on June 7, 2019 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87965

18-åringen spås en lysande framtid och knackar verkligen på dörren till giganten Bayern Münchens A-lag. På klubbnivå är allt kristallklart men det är desto klurigare på landslagsnivå.

Johansson har nämligen tre olika länder att välja på när det kommer till att representera ett A-landslag. Han är själv uppvuxen i Luxemburg medan mamma kommer från Irland och pappa från Sverige.

”Älskat att spela för Sverige”

Tidigare i år meddelade 18-årige superlöftet att han bestämt sig för att representera Irland. Men sedan dess har han ändå inte gjort en enda match för Irland.

Janne Andersson, landslaget
180707 Sebastian Larsson and head coach Janne Andersson of Sweden hug each other after the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87755

Nu rapporterar SportExpressen att tonåringen är högaktuell för spel med Sveriges landslag.
– Grejen är den att det blev problem med mitt irländska pass. Tydligen hade jag behövt ha det innan jag gjorde en landskamp för Luxemburg, vilket jag gjorde när jag var 15 år gammal. Därför kunde Fifa inte godkänna min övergång till Irland. Däremot hade jag ett svenskt pass innan jag var 15, säger han till kvällstidningen.

Det lär bli en rejäl dragkamp om Johansson och framtida landslaget. Själv säger han att det är ett riktigt lyxproblem och att han verkligen kan tänka sig att välja Sverige.
– Alltså, jag skulle älska att spela för Sverige. Det är ett av länderna jag kommer från, jag har massa släkt där och jag är ofta på västkusten under somrarna. Så… jag kommer inte vara ledsen om jag inte kan spela för Irland. Det är win-win för mig, säger han till SportExpressen.
– Jag vet att Irlands förbund försöker lösa situationen och samtidigt är Sverige väldigt intresserade. Vi får se vad som händer under de närmsta månaderna.

View this post on Instagram

??

A post shared by Ryan Johansson (@ryanjohanssonn) on

LÄS MER: Jagade stjärnans stora ilska – nobbar och förstör Uniteds superaffär!

AIK riskerar stenhårt straff av Uefa efter publikskandalen i CL-kvalet – en utredning har nu inletts