Rekordet som Zlatan kommer göra allt för att slå innan han avslutar karriären: ”Bara två spelare har lyckats”

Snart fyller Zlatan Ibrahimovic hela 41 år.
Karriären börjar verkligen närma sig sitt slut.
Men det finns fortfarande ett rekord som svensken vill hinna slå innan han lägger fotbollsskorna på hyllan.

Det har gått över fyra månader sedan Zlatan Ibrahimovic senaste spelade en fotbollsmatch. Medan regerande mästarlaget Milan fått en helt okej start på nya ligasäsongen så har svensken fått följa matcherna från läktaren på grund av sin tuffa knäskada.

Zlatan fyller år

Zlatan är nu inne på sin tredje säsong och han gör allt för att återvända till fotbollsplanen igen. Planen är att bli spelklar till nästa år och då kunna vara fullt redo att hjälpa Milan i ytterligare en titelstrid i Serie A samt kunna gå långt i Champions League.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Ibrahimovic har hittills gjort 33 mål på 60 ligamatcher för Milan men siktet är nu inställt på att jaga ikapp ett svårslaget rekord. Snart fyller stjärnsvensken hela 41 år och är just åldern som kommer att bli avgörande för att slå rekordet.

LÄS MER: Förre lagkamratens udda minne från när han delade rum med Zlatan: ”En natt vaknade han och skrek…”

Jagar rekordet

Italienska medier rapporterar att ”Ibra” framförallt vill slå ett specifikt rekord innan han avslutar fotbollskarriären. Det handlar om att bli den äldste någonsin i italiensk fotboll att göra mål.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
160531 Zlatan Ibrahimovic, spelare i Sveriges fotbollslandslag, poserar för ett porträtt den 31 maj 2016 i Malmö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87222

Enligt sajten sempremilan.com är det ”bara två spelare som har gjort mål i Serie A och varit äldre än Zlatan, hans senaste mål för Milan kom som 40 år och 98 dagar gammal den 9 januari”. Spelarna som det handlar om är Silvio Piola som gjorde mål som 40 år och 131 dagar gammal och rekordinnehavaren Alessandro Costacurta som gjorde mål som 41 år och 25 dagar gammal.

Zlatan Ibrahimovic blir 41 år den 3 oktober och det innebär att om han bara lyckas bli skadefri och göra mål nästa gång han spelar så kommer svensken att slå Costacurtas rekord som den äldste målgöraren i Serie A. För från och med årskiftet är Ibrahimovic äldre än vad Costacurta var.

Tror du att Zlatan lyckas slå rekordet? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Dejan Kulusevskis ärliga ord om vänskapen till Zlatan – och avgörande rådet: ”Jag sa åt honom att…”