Ralf Edströms stora glädje – mitt under rädslan: ”Jag får passa mig – halva lungan är borta”

Han tar coronaviruset på största allvar.
Men mitt under pandemin har fotbollslegendaren Ralf Edström ändå hittat glädjen.
– Jag får passa mig. Halva lungan är borta på ena sidan och det är ju på lungorna det sätter sig, säger han till GT.

Legendaren Ralf Edström är en av de största genom tiderna inom svensk landslagsfotboll. Ikonen är i dag 68 år gammal och tar coronaviruset på största allvar.

Edströms rädsla

Kroppen har redan fått ta rejält med stryk. Under fotbollskarriären blev det både korsbands- och armbågsskador men senaste tiden har det varit värre med framförallt prostatacancer och en protes i det ena knät.

Ralf Edström
150601 Radiosportens Ralf Edström gör sin sista match som expertkommentator under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 april 2015 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58533

Därför aktar han sig och håller sig undan under rådande pandemin.
– Jag jobbar några timmar om dagen, ofta hemifrån. Jag är noga med disciplinen. Tvättar händerna, går in och handlar det jag ska ha, pangpang – sedan går jag ut igen. Jag får passa mig. Halva lungan är borta på ena sidan och det är ju på lungorna det sätter sig, säger han till lokaltidningen GT.
– Jag är i riskgruppen på flera sätt. Jag undviker folk, men behöver gå ut och röra mig. När jag har kört min fru Carina till jobbet åker jag ner till Fiskebäck och promenerar. Jag var oerhört slö i somras, men nu tar det 28 minuter att gå utefter havet och tillbaka till bilen. Många snackar om hur fint och roligt det är att vara ute och gå. Men köss Karlsson! Det är så jävla tråkigt. Jag vill inte stanna, jag vill bara komma runt så snabbt som möjligt. Men det måste göras.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Degerfors succé

Men mitt i den stora rädslan för coronaviruset har Edström verkligen hittat något att glädjas åt när. Då 68-åringens gamla moderklubb Degerfors går som tåget i Superettan och är på god väg upp till svensk fotbolls finrum igen.

Ralf Edström
170116 Ralf Edström och hustru Carina under Idrottsgalan den 16 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Senaste gången Degerfors spelade i Allsvenskan var så länge sedan som 1997. Men nu leder man Superettan klart och är bara några få segrar bort från den efterlängtade uppflyttningen.

”Är fantastiskt”

Och ingen kunde vara stoltare än Ralf Edström.
– Det är fantastiskt och ser väldigt lovande ut. Men jag tar inte ut något i förskott. Jag ser deras matcher. Dom spelar bra, det handlar inte om att sparka fotboll. Dom släpper ibland för mycket i försvaret och kan vara lite ineffektiva när dom spelar för mycket i sidled. Men anfallsfotbollen är rolig att se och dom är ju klart målfarligast i serien, säger han till tidningen.

Edström följer alla sina gamla lag, men hjärtat klappar extra mycket för Degerfors. Laget som han gjorde A-lagsdebut för redan 1968, bara 15 år gammal.
– Mitt hjärta klappar mest för Degerfors, det har det gjort i över 50 år nu. Sen hoppas jag att Åtvidaberg ska komma upp från tvåan och att Blåvitt klarar sig kvar. Och så vill jag att det ska gå bra för Öis också, säger han.

LÄS MER: Experten Nannskog avslöjar sin tydliga oro för svenska landslaget: ”Det är det stora problemet”

Få våra nyhetsbrev!