Profilens utspel om Zlatan Ibrahimovic – vill att stjärnan lägger av: ”Det behövs inte mer”

Zlatan Ibrahimovic borde lägga ned karriären.
Det tycker journalisten och författaren Mats Olsson.
– Vill inte se honom springa runt halvskadad, säger han.

En av Zlatans Ibrahimovic stora styrkor är att han under sin långa karriär som fotbollsspelare tagit hand om sin fysik och haft turen att inte drabbats av några större skador. Det förändrades dock i en match med Manchester United 2017 när Ibrahimovic landade snett och vred om knäet, vilket ledde till att han fick spendera över ett halvår utanför fotbollsplanen.

”Borde lägga av”

Sedan dess har skadorna duggat tätt för svensken, framför allt det senaste året där Zlatan tvingats vila på grund av sex stycken olika skador.

Den svenske superstjärnan har nyligen också fyllt 40 år, vilket påverkar hans fysiska status. Och nu tycker den profilerade journalisten och författaren Mats Olsson att Ibrahimovic borde fundera om han ska fortsätta spela fotboll eller inte.

– Nu har jag ingen kontakt med honom längre. Men jag skulle nog säga att han borde lägga av. Jag vill inte se honom springa runt halvskadad och bli inbytt och utbytt igen. Det är bra som det är, säger han i Lundhs Podcast.

211114 Zlatan Ibrahimovic of Sweden looks dejected after the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efter EM-slutspelet 2016 tackade Zlatan Ibrahimovic för sig i landslaget. Men i våras kom den oväntade comebacken när Janne Andersson meddelade på en presskonferens att ”Ibra” är tillbaka i landslaget.

Det har bara blivit två samlingar för superstjärnan sedan dess. De andra har Ibrahimovic missat till följd av skador. Mats Olsson var kluven till Zlatans återkomst.

– Det var kul när han kom och det blev ett uppsving kring allt, men jag vet inte hur det här kommer att bli.

Bänkades mot Spanien

Framför allt hur Zlatan skulle användas av Janne Andersson med tanke på skadehistoriken. I förra helgens kvalrysare mot Spanien fick vi svaret att Zlatan inte höll för två hela matcher på några få dagar.

– Är han en spelare som ska bytas in när det är 20 minuter kvar? Är han en som ska spela en och en halv halvlek? Det blir annorlunda. Han är stationär i straffområdet, även i Milan. Det blir ett annat spel. Nej, jag tror att det är kört. Jag tror inte att det behövs mer, säger Mats Olsson.

211114 Sergio Busquets of Spain and Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sverige misslyckades att ta direktplatsen till VM efter förlusten mot Spanien. Nu väntar playoff-spel till våren där tolv nationer gör upp om de sista tre platserna.

Efter söndagens match var Zlatan skämtsam om sin medverkan i vår.

– Jag vet inte ens om jag lever vid playoff, sa han till C More.

LÄS MER: Svenska mardrömmen som tv-tittarna missade(!) – Zlatan Ibrahimovic blir nu avstängd: ”Han vet om det”

Få våra nyhetsbrev!